У пуцњави у тржном центру „Олимпија” у Минхену има најмање 15 жртава, јављају поједини немачки медији, али званичне потврде ове информације нема. Мушкарац који је отворио ватру , кренуо је ка железничкој станици
Лист Абенцајтунг Минхен саопштио је да има најмање 15 жртава у пуцњави у тржном центру „Олимпија“ у Минхену, званичне потврде ове информације нема.

Лист се позива на сведоке с места догађаја. Медији различито извештавају о броју жртава и повређених.

Како наводе сведоци, један мушкарац је ушао у тржни центар и отворио ватру, а после тога је кренуо ка железничкој станици.

Велики број полицајаца се налази на лицу места, а околне улице су бокиране.

Полиција у Минхену је потврдила да су испаљени хици у тржном центру, не наводећи податке о евентуалним жртвама.

Детаљи инцидента још нису познати, али страни медији преносе да је полицијска акција у току, као и да је област око тржног центра блокирана.

Наоружани мушкарац трчао је кроз тржни центар и пуцао на људе, наводи „Билд“. Након тога је наводно побегао у правцу подземне железнице.

Специјалне снаге су стигле на лице места, јавља Гардијан. Минхенска полиција је на Твитеру апеловала на људе да избегавају област око тржног центра „Олимпија“.

http://www.novosti.rs/upload/images/2016//07/22n/minhen7.jpg

Такође, полиција претпоставља да је реч о само једном нападачу.

ББЦ пише да хеликоптер надлеће тржни центар, као и да је радницима забрањено да напуштају своје продавнице.

„Чула сам пуцњаву и видела повређене људе. Не можемо да изађемо напоље“, рекла је радница једне продавнице телефоном за Зидојче цајтунг.

Стање у Немачкој је напето након што је тинејџер из Авганистана секиром у уторак напао и ранио двадесетак људи секиром у метроу.

Вечерње Новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here