Једна мало необична веста за регион, шокирала је Личане. Наиме, тамо су судбоносно “да” пред матичарком Катарином Жупан изговорили у петак у поподневним сатима двојица мушкараца М. и Е. Оно због чега цео случај посебно улази у историју је што су то затвореници Затвора у Госпићу, а не мештани.

Уместо сватова, младенце је само 500 метара даље до Градске управе пратила “марица“. У зграду су их са све лисицама на рукама допратили затворски чувари и кумови.

Хрватска штити геј особе, јер је то у интересу државе!

Пар је желео да ступи у брак још раније, али како наводи јутарњи, нису имали адекватне кумове, односно особе које би им одговарале по сексуалној оријентацији, али су се у међувремену снашли.

Није познато да ли је унутар затворских зидина приређена свадбена вечера, али је сигурно да нису имали “брачну ноћ”, а да ствар буде још гора, строга затворска правила не дозвољавају да у истом објекту казну издржавају брачни партнери, па ће један од њих морати да буде премештен.

Ипак, постоји нада за новопечене младенце јер због новонасталих околности имају право да траже превремено пуштање на слободу, односно улсовну казну.

Како Јутарњи незванично сазнаје, један од младожења Е.Р. (39), служи 14-годишњу казну затвора због убиства бившег љубавника које се догодило у јесен 2005. године.

Важи за промискуитетног затвореника јер је у неколико месеци променио пет ћелија, а све због тога што је у свакој имао интимне односе с другим затвореницима. Специфичан је због изразито феминизираног понашања и гласа.

На крају је премештен у Сплит у изоловане ћелије с педофилима, али су се тамо жалили да им досађује својим причама, па су га пребацили у трећу ћелију, где је такође имао затворску романсу.

Телеграф

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here