Викарни епископ српског патријарха Стефан Шарић направио је налог на Инстаграму с циљем да народу приближи православни стил живота.

 

 

View this post on Instagram

 

Сретење Господње је празник од суштинске важности за хришћанство јер указује на први сусрет Спаситеља са људима. Сретење се увек слави 40. дан од Божића а представља успомену на дан када је Богородица први пут увела у Храм новорођеног Христа да га посвети Богу. У питању је први сусрет Бога и човека под сводовима јерусалимског храма и сретање новорођеног Месије кога је у наручје примио праведни старац, познат као Свети Симеон Богопримац.

A post shared by Episkop Stefan Šarić (@vladikastefan_saric) on

Владика ремезијански Стефан Шарић рођен је 29. јула 1978. године у Јајцу, где је завршио основну школу. Завршио је Богословију Светог Петра Цетињског на Цетињу, 1988. године, након чега је наставио школовање на Православног богословском институту у Београду. Поред матерњег српског, говори и руски језик.

 

 

Током НАТО бомбардовања СРЈ служио је војник рок, а након тога постаје монах и борави у манастиру Острог. Након што је завршио студије у Москви, вратио се у манастир Липље и тамо постаје јеромонах.

 

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Episkop Stefan Šarić (@vladikastefan_saric) on

Викарни архијереј или викар помоћни је архијереј који помаже епископу, митрополиту, архиепископу или патријарху у управљању епархијом.

 

 

View this post on Instagram

 

@nikolamirotic33 “Драга браћо и сестре у Христу. Драги пријатељи, са пажњом и са дивљењем пратим сва дешавања у мојој родној Црној Гори последњих неколико месеци. Дивим се вашој вери, љубави и упорности. Знам да сте сваком литијом, сваким пређеним кораком све ближе Господу, зато хвала вам пре свега што сте православни хришћани, Христоносци који испуњавају заповест Божију:” Да сви једно буду”. На свакој литији моје срце је са вашим срцима. Зато драга браћо и сестре , нек је Господ са свима нама. НЕ ДАМО СВЕТИЊЕ!

A post shared by Episkop Stefan Šarić (@vladikastefan_saric) on

Владика Стефан је подржао народ у Црној Гори и позвао да се што више људи придружи литијама.

Видовдан

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here