ПОВОДОМ спекулација у медијима да више страних земаља врши притисак на мандатара за састав нове владе Србије Александра Вучића у погледу кадровских решења, „Новости“ су амбасадама Русије, САД, Немачке и ЕУ, послале истоветно питање: да ли су њихове престонице на било који начин слале сигнале и сугестије које би људе волеле да виде у новом кабинету?

Из Амбасаде Русије стигао наме је следећи одговор:

– Питање формирања нове владе према резултатима недавних избора сматрамо за искључиво унутрашњу ствар Србије. Поштоваћемо било коју одлуку, евентуалне међустраначке споразуме. Полазећи од свог приципијелног става, Русија се никад није мешала и неће се мешати у ове процесе. Истовремено, као што је јавно рекао председник Русије Владимир Путин током недавног сусрета са премијером Александром Вучићем, без било каквих скривених сигнала или сугестија, надамо се да ће у саставу Владе Србије достојно место заузети људи, који ће обратити посебну пажњу на развој наших међудржавних односа.

Из Делегације ЕУ у нашој земљи пренето нам је да је формирање нове владе у потпуности ствар мандатара који о томе одлучује.

– Радујемо се сарадњи са новом владом на широкој заједничкој агенди ЕУ-Србија.

Из амбасада САД и Немачке нисмо добили одговор.

Вечерње Новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here