„СРБСКИ ПРАВОСЛАВНИ ПОЈЦИ“ су „а капело“ састав који се бави очувањем српске традиционалне музике. У свом репертоару негују песме првенствено духовног али и националног, етно и староградског карактера. ПОЈЦИ су се окупили 26.новембра 2011. када су четири пријатеља, колеге са Теолошког факултета решили да даром за песму који поседују, улепшају црквена богослужења.

Србски православни појци

Како је идеја расла, ширио се спектар песама и како је расло ангажовање овог састава, тако се и број чланова повећавао. ПОЈЦИ данас броје 13 чланова међу којима су и три девојке.

Великим трудом и залагањем Србски православни појци постају незаобилазан део многих световних окупљања, а то препознаје и Његова светост патријарх српски господин Иринеј и 31.октобра 2013. даје благослов у сваком даљем њиховом раду на очувању српске музике.
У периоду који је иза нас они су додано обогатили свој репертоар за који се сасвим сигурно може рећи да је сем разнорсности постао и репертоар који велики број песама можда и једини чува од заборава.

Од најважнијих пројеката у којима су учетвовали, морамо издвојити, учествовање у снимању другог ЦД-а за обнову манастира Ступови као и снимање ЦД-а са корачницама за Војску Републике Србије. Треба нагласити да су радо виђени гости у српској дијаспори али и често у посети српском народу на Косову и Метохији.

Планови „Појаца“ за скорију будућност су, снимање свог првог ЦД-а, као и концерти у целој Србији, а посебно у Призрену. Жеља ове групе младих ентузијаста а уједно и невероватних певача је да у будућности улепшају што више црквених али и световних манифестација

Слава СРБСКИХ ПРАВОСЛАВНИХ ПОЈАЦА су Света Тројица-Духови, јер све што раде, раде у славу Божију.

http://www.pojci.com/

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here