Председник Русије Владимир Путин продужио је данас санкције на увоз хране до краја 2017. године западним земљама које су Русији претходно увеле економске санкције због припајања Крима, објављено је званично у Москви.

Премијер Дмитриј Медведев је крајем маја најавио да ће предложити продужење санкција јер су руски произвођачи вишекратно тражили продужетак забране увоза хране из земаља које су увеле ембарго или су им се накнадно придружиле.

Русија је у августу 2014. забранила увоз пољопривредних производа, меса, рибе и млечних производа из ЕУ, Аустралије, Холандије, Норвешке и Канаде.

Од 13. августа 2015. у списак тих земаља укључене су земље које су се прикључиле антируским санкцијама: Албанија, Црна Гора, Исланд, Лихтенштајн, а од почетка ове године и Украјина.

Почетком августа прошле године председник Русије Владимир Путин потписао је указ о уништавању све робе која из тих земаља стигне у Русију нелегалним путем.

Према извештају руске владе „Прехрамбени ембарго: резултати 2015. године“, западне земље изгубиле су увођењем руских санкција 9,3 милијарди долара.

Бета

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here