Председник Европске комисије Жан-Клод Јункер има проблем са алкохолом, пише лист „Соар“, позивајући се на луксембуршке медије.

„Хронични пушач Жан-Клод Јункер никад не штеди на вину и џин-тонику. Један број луксембуршких колега чак тврди кроз шалу да кад не пије, Жан-Клод Јункер не изгледа лоше“, пишу медији.

Раније је магазин „Политико“ назвао шефа Европске комисије хроничним пушачем, са оболелим бубрезима. У чланку се говори да је Јункеров „боемски начин живота“ већ одавно легенда за персонал у Бриселу.

Представник Европске комисије Александар Винтерштајн, одговарајући на питање новинара да распрши медијске гласине о лошем здравственом стању Јункера, изјавио је да се политичар налази у одличном стању. Према речима Винтерштајна, Европска комисија нема намеру да објави резултате медицинских налаза председника ЕК, као што то ради председник САД.

Луксембуржанин Жан-Клод Јункер заузима место председника Европске комисије од новембра 2014. године. Пре тога је 18 година био на челу Владе Луксембурга.

Спутњик

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here