Како преноси телевизија Quer-Denken, на мировни поход у смеру Кијева из свих крајева Украјине је у организацији Украјинске православне цркве Московске патријаршије кренуло на десетине хиљада људи, а могуће је да у главни град дође више од 200 000 ходочасника, док неки говоре да би на дан „Свеукрајинског окупљања“ могло бити и милион људи.
Влада у Кијеву је прогласила стање опште узбуне у Националној гарди и војнике из Донбаса повукла у Кијев. Постоји вероватноћа да се украјинска војска, уместо у одбрану владе, приклони украјинским грађанима и ходочасницима мира.
Радикалне националистичке и неонацистичке групе позивају „да се демонстранти једноставно убију и да их се ни по коју цену не пусти у Кијев“.

Из Одесе је испред манастира „Свето Вазнесење Христово“ у правцу Кијева кренула трећа поворка „Похода за мир у Донбас“. Друга је раније кренула из Тернопоља у западној Украјини. У међувремену у походу учествује на десетине хиљада људи, а у свим местима и градовима, кроз које пролазе, придружује им се све више и више ходочасника.
У медијима те људе називају „сепаратистима и терористима“, које Русија подржава с циљем нарушавања безбедности Украјине. Десни сектор је већ повукао своје милитанте из источне Украјине у Кијеву.
У Харкову је у недељу велика поворка људи кренула пешице на поход према Кијеву. Људи певају и моле за мир, а све је организовала Украјинска православна црква Московске патријаршије, коју не треба мешати с Украјинском православном црквом Кијевске патријаршије на чијем је челу отац Филарет, који је искористио свој ауторитет у рушењу Јануковича, или мањинску аутокефалну Украјинску православну цркву. Осим ове две велике православне цркве, Украјина има и јаку Украјинску грко-католичку цркву и мању Украјинску римокатоличку цркву.

Више од 20 000 украјинских и руских православних Украјинаца кренуло је у недељу ујутро пјешице у „Марш за мир Донбас“, а од Харкова до Кијева морају прећи око 500 километара. Намера им је да режим у Кијеву присиле на престанак рата.
Други извори наводе, да је већ у понедељак увече било више од 50 000 Украјинаца, који се као незаустављива река која пева и моли креће по читавој земљи. Неки од њих носе иконе и слике руског цара.
Кијевски режим је у паници и влада страхује да ће у главни град стићи више од 100 000 ходочасника, а очекује да им ће се и тамо придружити још хиљаде становника Кијева. Долазак у Кијев је предвиђен 27. јула, а следећи дан је један од најважнијих православних празника – „Крштење Кијевске Русије“.
Десничари неонацистичких група прете мирним ходочасницима крвопролићем, што на људе, упркос свему, не оставља никакав утисак.
https://i2.wp.com/www.altermainstreaminfo.com.hr/images/images_alter/folder1/photo_15989.jpg
Наравно, украјински државни медији већ виде отисак Путина и Русије, те се наглашава како они стоје иза ове провокације и да је међу људима мноштво Путинових агената, проруских сепаратиста и терориста.
Колико ће људи 27. јула стићи у Кијев, тешко је проценити. Украјинци који не живе на рути „Марша за мир“ путоваће аутобусом или возом. Процењује се да би на главни дан окупљања у Кијеву могло бити око милион људи. Колико грађана Кијева ће се придружити мноштву које долази, нико не може проценити.
Западни штампу о свему упорно ћуте, иако украјински и руски православци уједињени према Кијеву марширају заједно.
Војска се изгледа већ окреће против превратничке власти, што не чуди, обзиром на неописиво осиромашење, пореско оптерећење и скупоћу која је у земљу дошла са западном демократијом.
Портал News Church је објавио руте и одморишта за људе који пешице иду према Кијеву и било каква насилна акција против мирних цивила је последње на шта се Порошенко сме одлучити у овом тренутку.

Десни сектор жели спречити улазак у Кијев

Милитанти Десног сектора су већ почели са провокацијама ходочасника свеукрајинске верске литије мира, љубави и молитве за Украјину, преноси Украјинска православна црква.
Провокатора се аутомобилима возе паралелно уз колону и добацују увредљиве слогане, те покушавају застрашити ходочаснике.
Чини се да се власти у Кијеву више боје ове литије, него свих војника Донбаса и војске Руске Федерације.
Како ће се Петро Порошенко суочити с овим „проблемом“ тешко је предвидети. Да се ради о наоружаним људима, било би све лакше, али пуцати или употребити силу против свештеника, жена, деце и цивила би било превише и за превратничку владу у Кијеву.

Алтер мајнстрим инфо

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here