Oснивач група Sepultura, Nailbomb, Soulfly и Cavalera Conspiracy, легендарни бразилски музичар, Макс Кавалера био је Православац. Првобитно је крштен у Ватикану са девет година.

Правом хришћанском црквом сматра Православну цркву. Веома је наклоњен руском Православљу. Открио је и да се интересује за Српску, Руску и Грчку православну цркву.

Глорија, Максова жена и њихова деца су православци; Глорија је пореклом Рускиња, али она слабо познаје руски језик— њена бака је напустила Русију после револуције. Глорија се сећа да је слушала руски језик у кући, давно када је била дете, и то је углавном бака говорила на руском.

По речима Максове жене Глорије сва њихова деца су посвећена музици. Најстарији Ричард има своју рок групу а најмлађи Игор је бубњар.

Глорија каже да њен муж Макс има посебан ритуал пред концерт. Узима малу икону коју држи у џепу панталона и целива је, а затим се помоли а потом на концертну бину увек ступа десном ногом.

На питање да ли је религиозан човек, Макс одговора следеће:

– Не би се могло рећи да сам религиозан. Постоје многе ствари у вези са религијом, поготово католичком религијом, које ме плаше. Стога пре волим да кажем наклоњен духовном, то је вероватно боља реч. Ја заиста не идем у цркву сваке недеље, нити радим такве ствари, али верујем у вишњу силу и да ја верујем у Бога. Али нисам заинтересован да од мог Бога тражим новац, као што ни њега не занимају педофили свештеници(прим прев. у смислу ти свештеници нису његови). Уствари мени је ближе руско Православље. Мислим да је то кул религија. Заправо, ми имамо доста пријатеља православних свештеника, који долазе на концерте Soulfly у Русији. У Америци такође. Када свирамо у  Канзас Ситију, долази доста руских православних свештеника који воле Соулфлај. Они носе наше мајице. И они имају заиста велике браде. Изгледају као монаси. То је баш дивље. Ако случајно ушетате у свлачионицу Соулфлаја у Русији затећићете бар пет православних свештеника.

 

3 КОМЕНТАРА

 1. Опростите на овако дугом тексту али мислим да овај интервју захтева одговор како се не би људи доводили у заблуду.Такође и вама као интернет порталу који носи назив Патриот овако нешто не приличи да објавите без претходне провере “ко је ко и шта ко ради“.
  Лако је рећи ја сам православац али дај да се видимо на делу.Лепо је такође чути кад се неко “са Запада“ преобрати у православну веру а као светли пример имамо светог Серафима Роуза који је изучавао хиндуизам, будизам, јудаизам и суфизам и др. и то на изворним језицима,па је на крају нашао Јединог Истинитог Бога.
  Елем плашим се да вде имамо мало другачији случај ,јер недостаје нешто без чега не би ни Православна црква постојала а то је покајање.
  За шта ?
  Па за све те музичке групе у којима је Макс Кавалера фронтмен. То што улази на бину десном ногом( као што каже у интервјуу) што је пример сујеверја је ситница у односу на све остало.Довољно је само погледати омоте њихових албума или прочитати назива истих па да сваком православцу све буде јасно да се среће са опасним по душу стварима.Можда се неком учини да је дошло до промене свести поменутог музичара због задњег њихово издања “Archangel“ на којем је приказан архангел Михаило како пробада ђавола
  ( иначе у питању је религиозна католичка слика а не православна икона) али да се не заварава нико.Ако погледате називе песама са њихог издања као :
  „Mother of Dragons“ ( у преводу значи: мајка змајева)
  “We Sold Our Souls to Metal“ (у преводу значи: ми смо продали душу за метал)
  “Ishtar rising“( у преводу значи: уздизање иштре,иначе иштра је древна месопотамска богиња рата и блуда)
  Све у свему морамо да отворимо четворо очијуј,јер је Господ рекао :“Неће сваки који ми говори: Господе, Господе, ући у Царство небеско; но који твори вољу Оца мојега који је на небесима.“(Мат. 7,21).Нарочито наша омладина која је запљуснута таласом не само не православне музике него отворено слободно може да се каже демонске .А највећа опасност следи од музичких група који пропагирају метал музику( чији је Макс Кавалера заговорник и пионир у томе) па тако имате бендове са називом Caniball Corpse ( у преводу лешеви канибала) ili Morbid Angel ( u prevodu морбидни анђео) на концертима проливају козији крв по публици a на омотима албума приказују демонска бића и лешеве итд.)
  Одговорност је и на нама родитељима чија је дужност да знају ским се њихова деца друже коју музику слушају које концерте посећују…једноствно којем духу служе .
  Духу Светоме или демонскоме.

  Надам се да ће и Макс Кавалера наћи пут којим је ходио свети Серафим Роуз ,али то није могуће без покајања за све што је досад урадио као музичар. А то да им руски православни свештеници посећују наступе и концете (ако је уопште истина та Максова изјава) шта рећи неголи: Господи помилуј и сачувај народ Српски Руски и сав Православни.

 2. Браничевац па ти си бре нека секта јбт?
  Ајде иди тако забрани већини Срба да буду православци ко што си решио Максу Кавалери!

 3. Христос Воскресе !

  Ево шта кажу прва три реда овог интервјуа
  1.Oснивач група Sepultura, Nailbomb, Soulfly и Cavalera Conspiracy, легендарни бразилски музичар, Макс Кавалера био је Православац.
  2.Првобитно је крштен у Ватикану са девет година
  3.Правом хришћанском црквом сматра Православну цркву
  Превод са српског на српски гласи
  1.Био је православац…ма шта то значило прича се о прошлости тј. БИО ЈЕ
  2.Крштен у Ватикану.Без коментара.Нигде није споменуто да је крштен у Православној Цркви што је основни услов православцем да се неко назове
  3.Сматра…Шта рећи ни тамо на овамо.Данас сматрам једно сутра мислим друго,Ајд да је макар писало дубоко верује.
  Ја брате зборим из најбоље намере а и из искуства такође.Ја сам годинама био у тој музичкој машинерији за коју слободно може да се каже да је секта.Писао текстове ,исте певао ,ишао на концерте …једноставно живео тим животом.Док нисам кренуо у цркву и спознао Бога кроз причешће,молитву…

  Јер ако је основно деловање секте манипулација људима то управо музичка индустрија (од којих je dead metal најопаснији а који Кавалера пропагира) .Никоме ја нити желим нити могу да забраним да ради шта хоће.
  Замисли ситуацију субота је… идеш увече на концерт рецимо неке од тих група останеш до 1,2 после поноћи и да се рецимо сутра причестиш Светим Тајнама Христовим.Нема ништа од тога брате мој.
  Господ увек оставља места за покајање и никад се не зна кад ће ко да се покаје али по делима се познајемо.Докле год пропагира овакву музику сигурно није на добром путу.

  Свако добро од Господа ти желим

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here