Републички хидрометеоролошки завод најавио је данас да се у суботу 6. августа по подне, увече и у току ноћи ка недељи очекују обилне падавине, од 30 литара поквардратном метру, локално и више.

ако се наводи у саопштењу, падавина ће у суботу бити углавном у западним, централним и јужним крајевима Србије, а могуће су и краткотрајне временске непогоде са градом и олујним ветром.

У РХМЗ кажу да невреме доноси приближавање циклона из области Јадрана.

– У суботу послеподне и током очекују се обилније падавине, а понегде постоје услови за обилнији град и олујни ветар. Највише ће падати у западним и јужним деловима земље, и до 30 литара поквардратном метру – кажу у РХМЗ.

Међутим, на истоку и североистоку падавина ће бити знатно мање, можда ће бити чак и потпуно суви.

– У Београду најављени су поподне и увече краткотрајни пљускови са грмљавином, али знатно слабији него на западу и југу – наводе у РХМЗ.

Већ у понедељак запад и север биће суначни.

– У остатку земље бити променљиво, понегде краткотрајно киша и пљусак, а затим претежно сунчано и изнад 30 степени. Средином недеље вероватно је и да ће температуре бити изнад 35 степени – кажу у РХМЗ.

Према прогнози времена за седам дана, у суботу и недељу ће бити променљиво облачно и свежије, местимично са пљусковима и грмљавином.

Блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here