Пореска управа покушава да натера грађане Србије да пријаве комшије које издају станове, а не плаћају порез

Путем сајта Порески аларм може да се пријави особа за коју се сумња да остварује и не пријављује приходе на основу издавања у закуп непокретности, објашњавају у Пореској управи.

Такође, у овом предузећу напомињу да су израђени и плакати којима позивају грађане да испуне своје обавезе и да пријаве неплатише као и да плате порез на приходе од издавања некретнина. Ови флајери би требало да почну с дистрибуирањем по зградама наредних дана а све као увод у велику јесењу акцију којом газде и подстанаре треба натерати да потписују уговоре.

“Непријављивање прихода је порески прекршај! Поднеси пријаву!” стоји на флајерима Пореске управе а како у том предузећу кажу станодавац је дужан да најкасније у року од 30 дана од дана закљуључења уговора о издавању поднесе пореску пријаву.

“Уколико закуподавац није поднео пореску пријаву а Пореска управа има сазнања да наведено лице остварује приходе по основу издавања непокретбности у закуп, спроводи активност из оквира сопствене надлежности”, кажу у Пореској управи.

Њузвик

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here