Посланици навалили на радна места у Скупштини! Политичари напуштају посао и траже стално радно место у парламенту.

Наиме, како „Ало!“ сазнаје, чак 163 посланика, од укупно 250, поднела су захтев скупштинским службама за пријем у стални радни однос.

– На дан 7. јула 2016. године поднета су укупно 163 захтева за остваривање права на стални рад – наводи се у одговору на питања која смо упутили Скупштини Србије.

Највише посланика, чак 62, из редова је СНС-а, што и не чуди, с обзиром на то да је то странка са убедљиво највећим бројем мандата. Следе посланици СРС-а са 18 захтева, ДС-а са 12 и СПС-а са 10 посланика који су поднели захтев на остваривање тог права. Из посланичке групе СДПС-а стигло је осам захтева, из ПУПС-а и Двери по шест, из Доста је било пет, из ДСС-а три. У новом сазиву седи 47 економиста, 31 инжењер, 18 лекара, 11 пензионера, 11 политиколога, 41 правник, три предузетника, 17 професора, 12 универзитетских професора, један студент и њих 58 других занимања. Kада је реч о родној равноправности, у српском парламенту седи 85 жена и 165 мушкараца. Осим захтева за стални радни однос, пристигли су и захтеви бивших посланика који желе да примају плату наредна три месеца.

– Стигла су 44 захтева за остваривање права на накнаду плате по престанку посланичке функције у трајању од три месеца, од којих је петоро посланика бившег сазива коришћење овог права прекинуло на лични захтев због заснивања радног односа или ступања на функцију по основу које остварују плате – наводи се у одговору из Скупштине Србије.

Посланици који су поднели захтев за пријем у стални радни однос

Посланичка група Број посланика
СНС 62
СРС 18
ДС 12
СПС 10
ПУПС 6
Доста је било 5
СДСП 8
Двери 6
ДСС 3
ЈС 4
ЛДП-СДА 6
Нова Србија 3
СВМ-ПДД 5
ПС 4
ЛСВ 5
СДС 5
Самостални посланик 1

Посланици који хоће плату у наредна три месеца

Посланичка група Број посланика
СНС 25
СПС 6
ДС 4
СДС 2
СДПС 3
НС 1
ЛСВ 1
СПО 1
СЛВ 1
Ало

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here