Активисти Удружења “Источна алтернатива“ (ИА) данас нису посетили Пилићарник у Поточарима, где је у рату, како тврде, био логор за Србе.

– Иако смо имали дозволу, зауставила нас је поција. Повукли смо се, јер не желимо инциденте, а у двориштима иза полицијске барикаде окупили су се Бошњаци, спремни да нас каменују – тврди лидер ове НВО Војин Павловић, који је био члан СРС, али је искључен из странке зато што је, како сам каже, “већи и искренији десничар од радикала”.

Он је запретио да ће идуће године, ако им се не дозволи посета Пилићарнику и они ће да спрече полагање цвећа Бошњацима у Kравици.

Активисти “Источне алтернативе” су данас запалили свеће и испред Основног суда и старе станице полиције у Сребреници, у знак сећања на српске жртве.

Данима тиња рат између „Источне алтернативе“ и удружења „Мајки Сребренице“

Три сата касније исти локалитет су посетиле „Мајке Сребренице“, одајући почаст бошњачким жртвама.

Већ данима у Сребреници тиња вербални рат између Источне алтернативе и Мајки Сребренице, чија председница Хатиџа Мехмедовић  тврди да ИА “лажима и извртањем чињеница настоји сакрити истину о злочинима које су починиле српске снаге”.
– Ако имају доказе тим логорима за Србе, нек их изнесу, немам ништа против, морају се једном све те ствари извести на чистац – поручује Мехмедовићева.

Павловић тврди да је око 30 Срба преживело логор у Сребреници, али да “због страха нико до њих јавно не говори о томе”.

Председник СО Сребреница Милош Миловановић рекао је да активности ИА нису део званичног програма обележавање сећања за српске жртве у Сребреници.
Блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here