Без обзира на покушаје страних невладиних организација да „протресу“ друштвено-политичку ситуацију у Русији, она остаје стабилна, изјавио је заменик секретара Савета безбедности Русије Александар Гребенкин новинарима у интервјуу посвец́еном 25-годишњици Савета безбедности Русије.

– На данашњи дан успели смо да обезбедимо стабилну друштвено-политичку ситуацију у земљи, да поставимо приоритете у том послу. Међу њима су упозорење на ширење екстремизма међу омладином, превенција међунационалних сукоба, затварање канала финансирања екстремистичких делатности и борба против екстремизма у информационој сфери, укључујуц́и интернет – нагласио је Гребенкин.

Он је скренуо пажњу да „ширењу екстремистичких појава умногоме помаже пропаганда идеја националне, религиозне и расне надмоц́ности преко интернета, као и деструктивна делатност одређених невладиних организација, пре свих иностраних, који не прекидају са покушајима да ’протресу‘ друштвено-религиозну ситуацију у земљи“.

Симоњанова: Чекам да нас НАТО оптужи за хаковање избора у „Лимпопу“
Према његовим речима, резултати социолошких истраживања и анкета показују да ситуација која је настала у земљи у сфери борбе против екстремизма, међунационалних и конфесионалних сукоба може да се оцени као стабилна и контролисана.

Представник Савета безбедности је констатовао да у земљи остаје тенденција раста броја злочина, повезаних са екстремизмом.

Спутњик

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here