Nepoznate osobe su plakat na kome je nacrtana mrtvačka glava, ispod koje piše “Četnici kostobacani”, zalepila na ulazu u Ambasadu Srbije u Sarajevu.

Ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukićević rekao je Srni da je do incidenta došlo juče između 17:30 i 18 časova, nakon čega je obaveštena policija koja je izvršila uviđaj i uzela plakat radi veštačenja.

Vukićević smatra da su ovaj, vrlo provokativan plakat i za danas najavljene demonstracije Bošnjačkog pokreta ispred zgrade Amabasade dva povezana događaja. On je istakao da nema nijednog povoda za takve reakcije.

“Niti smo šta radili, niti preduzimali, ni Ambasada, niti Srbija da bi se tako reagovalo. Razlog može da bude današnja proslava državnog praznika (Sretenje) i da se na taj način pokaže raspoloženje jednog dela bošnjačke populacije koji ne želi dobre srpsko-bošnjačke odnose, koji želi incidente i ne želi normaliziciju odnosa između zemalja u regionu, pre svega između BiH i Srbije”, ocijenio je Vukićević.

On je najavio da će Ambasada Srbije u Sarajevu podići mere bezbednosti, jer joj je to obaveza posle ovakvog incidenta i najavljenih demonstracija.

Srbija danas obeležava Dan državnosti – Sretenje, povodom čega će i Ambasada Srbije u BiH organizovati prijem.

 

 

Srna

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here