Непознате особе су плакат на коме је нацртана мртвачка глава, испод које пише “Четници костобацани”, залепила на улазу у Амбасаду Србије у Сарајеву.

Амбасадор Србије у БиХ Станимир Вукићевић рекао је Срни да је до инцидента дошло јуче између 17:30 и 18 часова, након чега је обавештена полиција која је извршила увиђај и узела плакат ради вештачења.

Вукићевић сматра да су овај, врло провокативан плакат и за данас најављене демонстрације Бошњачког покрета испред зграде Амабасаде два повезана догађаја. Он је истакао да нема ниједног повода за такве реакције.

“Нити смо шта радили, нити предузимали, ни Амбасада, нити Србија да би се тако реаговало. Разлог може да буде данашња прослава државног празника (Сретење) и да се на тај начин покаже расположење једног дела бошњачке популације који не жели добре српско-бошњачке односе, који жели инциденте и не жели нормализицију односа између земаља у региону, пре свега између БиХ и Србије”, оцијенио је Вукићевић.

Он је најавио да ће Амбасада Србије у Сарајеву подићи мере безбедности, јер јој је то обавеза после оваквог инцидента и најављених демонстрација.

Србија данас обележава Дан државности – Сретење, поводом чега ће и Амбасада Србије у БиХ организовати пријем.

 

 

Срна

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here