Пицерију у Земуну која је дневно делила педесетак бесплатних сендвича угрожених суграђанима, затворила је пре два дана Пореска управа због мањка од 680 динара, пише лист Данас.

 

https://twitter.com/JasminaJsmK/status/1242950864148537346

https://twitter.com/uros_vasiljevic/status/1241584500439728128

Инспектори су били у локалу као гости, запослени нису знали ни ко су, а тек касније су се представили, утврдили да у каси недостаје новац и одредили забрану рада од две недеље.

“Да апсурд буде већи, само дан раније на неколико телевизија био је емитован прилог о хуманости власника пицерије, а тај гест сврстан је и на листу предлога за титулу Хероја Београда”, пише Данас.

“Сада нам је још теже, чули су људи и долазе. Са акцијом не желим да прекинем, наставили смо да делимо сендвиче, али не као пицерија, већ из стана мајке која је изнад локала, па до кад будемо могли. Сами их правимо, купујемо кифле из пекаре преко пута, комшија који има млекару понудио нам је разне намазе, ето има још добрих људи у овој ситуацији. Заиста сада не могу да прекинем због оних који очекују помоћ. А јављају нам се највише самохране мајке, старији суграђани, али и они који су због ове ситуације остали без посла, плате или немају начин да дођу до новца”, рекао је за Данас власник пицерије “Пизза хот” Милош Белегишанин.

Он је додао и да ће наредних дана од 13 до 16 угрожене чекати сендвичи.

Kако је навео, за порезнике је био споран уговор који су два дана раније као предлог примили од дистрибутера, а предвиђао је да се њиховим куририма на наплати одмах роба коју ће доставити него да то иде преко рачуна, по уговору.

“Тај предлог уговора био је стављен са стране, нисмо га сакрили, али ни применили јер смо хтели да сачекамо да га књиговођа погледа. Мислим да није у раду то што се због неких неправилности затварају локали и пословни објекти, свуда у свету се због таквих ствари пишу казне. То би било прихватљиво може да нам се деси да погрешимо, људи смо, али због тога не би требало да нам ускраћују право на рад. Ми имамо шест запослених, нико није добио отказ, раде по четири сата јер је време за кретање људи скраћено. Поштовали смо све што је мерама било наложено, апел државе да не отпуштамо раднике, хтели смо и да будемо хумани, иако нисмо нека велика компанија, већ скроммна породична фирма”, навео је Белегишанин.

Данас наводи да је од Пореске управе тражио информације због чега је пицерија затворена, али да одговор није добио.

1 КОМЕНТАР

  1. nekad se zapitam,
    da li smo izgubili ljudskost generalno od nastanka civilizacije ili su ovo samo izrodi na planeti?
    Neka poreska radi po svojim procedurama ali ZASTO NEKO NJIMA NADREDJEN ne zaobidje ovakve ljude koji za razliku od vecine brine i za zaposlene i za ugrozene.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here