Foto: vostok.rs

Ruski predsednik Vladimir Putin nikada nije bio protiv razmeštanja mirovne misije na liniji razgraničenja sa Donbasom, u slučaju da su sa tom inicijativom saglasne sve strane konflikta, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

On je rekao da trenutno ne raspolaže informacijom kakav bi bio sastav mirovne misije u Donbasu i da li će u njoj biti i Rusa.

„Ta tema je već odavno na dnevnom redu, nju su spominjali i predsednik Ukrajine Petro Porošenko i kancelarka Nemačke Angela Merkel. Međutim, nikakve jasne slike o tome kako bi izgledao sastav mirovnjaka još nema“, rekao je Peskov.

On je dodao da će to pitanje biti rešavano u okviru „normandijskog formata“ pregovora, uz ocenu da je razmeštanje mirovne misije bez prethodnih konsultacija sa predstavnicima Donjecke i Luganske narodne republike nemoguće.

Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da podržava inicijativu uvođenja mirovne misije u Ukrajine, uz uslov da nju čine pripadnici OEBS-a, kao i da budu pozicionirani na liniji razgraničenja sa Donbasom i nigde drugde.

Ubrzo zatim se oglasio i zvanični Kijev koji saopštio da je saglasan sa inicijativom uvođenja mirovnjaka, ali ne i sa uslovima koje je naveo Putin.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here