„Корупција је вероватно једно од најозбиљнијих искушења у државној служби на сваком нивоу,“ – истакао је Његова Светост патријарх Кирил у свом говору пред посланицима Државне думе 26. јануара.

„Посебно бих желео да истакнем: Православље је неспојиво с моралним релативизмом, који се у савременом друштву испољава и у виду корупције. Корупција је тешка духовна болест. Човек не може бити заиста верујући, ићи у храм, учествовати у парохијском, па чак и друштвено-црквеном животу, а притом узимати мито или се богатити захваљујући непоштеним финансијским операцијама. Бог од нас очекује да променимо свој живот, а не да дајемо формалне прилоге за црквене потребе. Бог се не може купити милостињом. Њему је потребно да се човек поправи, да његова жртва буде симбол истинског покајања за учињене грехове,“ – истакао је патријарх.

Дана 26. јануара 2017. године Његова Светост патријарх Московски и целе Русије Кирил изложио је реферат на отварању V Божићних парламентарних сусрета, који су организовани у Државној думи Федералне скупштине Руске Федерације у оквиру XXV Међународних Божићних образовних предавања „1917-2017: лекције столећа“.

ПРАВОСЛАВИЕ

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here