Најгласнији противник ЛГБТ популације  најављује да ће гласати за Владу у којој је геј министарка.

Увођење припаднице ЛГБТ популације у власт оцењено је као историјски потез премијера Александра Вучића. Ипак, ништа мање није храбро што је министарка Ана Брнабић прихватила да се јавно декларише у држави за коју се мора признати да је већински хомофобична и у којој су ЛГБТ протести праћени нередима. Међутим, како Марковић Палма преживљава целу ситуацију само два месеца након што му је пресуђено да је дискриминисао геј особе и наложено му да се јавно извини.

Палма, чија је странка део владајуће већине, спојио је неспојиво – остаје при истим ставовима о ЛГБТ особама, а гласаће за Владу. На питање да ли ће гласати за Владу, он испрва одговара:

– Па ја лично и ЈС никада нећемо гласати и прихватити, ако ми одлучујемо, да се у Србији одржава геј парада. Никада нећемо гласати и прихватити да хомосексуалци улазе у брак било да је реч о мушкарцима или женама. Али, с друге стране, немам ништа против појединаца ЛГБТ – каже Палма.

Ипак, нема дилему како ће гласати.

– Ја ћу да гласам за Владу јер не може сада да стане на путу којим је кренула, али свој став о хомосексуализму нисам променио и то је став 97 одсто грађана Србије. Ако је та дама стручна за ресор за који је задужена, немам ништа против. Јединствена Србија нема министре у Влади, али нисам за то да стручни буду протерани из Србије због опредељења. Али, да поновим, нисам променио мишљење – истиче Палма.

Он додаје да је и сам у Јагодини запослио припадницу ЛГБТ популације и, како каже, „тамо где ради сви је хвале“.

– Ја немам ништа против тих људи, само имам против да шетају седам дана около као да су на сајму аутомобила – поручује Драган Марковић Палма.

Иначе, Драган Марковић Палма правоснажно је осуђен 2014. године због дискриминације ЛГБТ популације, а пре око два месеца повереница за заштиту равноправности донела је мишљење да је председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма дискриминисао ЛГБТ популацију.

Овако је говорио Палма

– Ако треба у Европу да нас води геј популација, онда остајем да чувам овце, ионако их имам 80.

– Борићу се против беле куге, а не за права хомосексуалаца.

– Kаква, бре, популација? То су групице људи које од својих и туђих здравствених проблема праве бизнис. Kако да подржим нешто што је противприродно.

Блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here