Фото: Новости

Лидер демократа Бојан Пајтић упутио је данас отворено писмо члановима странке у којем их позива да подрже улазак Србије у НАТО, истополне бракове и стварање снажне Демократске странке у коју би се вратили Борис Тадић, Чедомир Јовановић, Душан Петровић и сви остали који су после разлаза основали своје партије.

Он је донео одлуку да непосредни страначки избори, заказани за 24. септембар, буду и неке врста референдума, на којем ће се чланови одредити и о будућим правцима политике ДС. Њима ће тог дана бити постављена четири питања: о НАТО, истополним браковима, укључивању синдиката у органе ДС и стварању снажне Демократске странке.

– СДС, ЛДП, под условом да задржи опозициони статус, ЗсС и друге проевропске организације које су својеврсни деривати ДС, треба заједно са нама да се реинтегришу у снажну ДС – поручује Пајтић у отвореном писму.

Он је нагласио да политика седења на две столице, између Истока и Запада води у пропаст, и да ДС мора да се заложи за чланство у Алијанси.

Иначе, према нашим информацијама, Пајтић и лидер СДС већ дуже озбиљно разматрају могућност повратка ове странке под окриље ДС, а наводно би у том случају Тадићу била понуђена функција почасног председника.

ТЕЛЕФОН ПРОРАДИО, СУКОБИ ОСТАЛИ

Пајтић и потпредседник странке Горан Јешић, који су се за викенд „прозивали“ на „Твитеру“ поводом оптужби у медијима да је нестало 60.000 евра донација за кампању, чули су се телефоном, али није стављена тачка на сукоб. Јешић, за „Новости“, каже да је позвао Пајтића и питао га зашто не реагује на изјаве Амира Бислимија и ко из ДС стоји иза медијске хајке на потпредседника ДС:

– Пајтић ми је само одговорио да он о томе не зна ништа – каже Јешић, који је поднео тужбу против Бислимија и „медија који су објавили лажи“.

Извор: Новости

1 КОМЕНТАР

  1. Ja mu ne bih branio.Neka ide u NATO, moze da ode i na Mrs ako hoce, jednini uslov je da se ne vraca.Neka zasnuje jednopolni brak ako zeli na primer zsa nekim iz svoje stranke,Borisom Tadicem, Cedom Jovanovicem, i neka ide sa njima u NATO ili bilo kuda sto dalje od nas i neka se ne vraca. Mogu sa sobom da povedu svoju stranku, i nevladine organizacije,na primer Biserko,Kandicku,Sutanovca i slicne.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here