Мандатар за састав нове владе и лидер Српске напредне странке Александар Вучић је у последњи час решио да из врха странке, а и са списка министара, избаци једног високог функционера за кога је сигуран да појединим страним амбасадама у Београду, као и медијима, одаје поверљиве информације.

Вучић је ту одлуку донео чак и по цену да формирање Владе буде пролонгирано за неколико дана, бесан што у странци постоје они који се умиљавају станцима и медијима не водећи рачуна о томе да то може имати врло лоше последице по странку, тврди извор „Ало!“ близак врху СНС-а.

– У СНС-у нећемо више толерисати такво понашање. Ако неко мисли да ће додворавањем странцима и медијима успети да се дочепа жељене столице, грдно се преварио. На њихову жалост, то не иде тако, а као наук свима послужиће то што ће овај наш страначки функционер остати без функције у странци, али и без позиције у Влади која му је била намењена – тврди извор „Ало!“ из владајуће странке.

Повод за овако оштру реакцију било је то што се у медијима појавила информација да је синоћ требало да буде одржана седница Председништва СНС-а на којој је Вучић намеравао да саопшти имена министара. Један од разлога због којих је седница отказана је управо то што се упркос строгој тајности та информација нашла у медијима.

– Мандатар Александар Вучић ускоро ће саопштити имена министара у новој влади – изјавио је Небојша Стефановић, функционер СНС-а и министар унутрашњих послова у техничкој влади.

– Мислим да нема потребе да се људи превише узбуђују – рекао је Стефановић и додао да очекује да ће се у наредних неколико дана “све развити”, додајући да законски рокови нису пробијени.

Ало

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here