Italijanska agencija Ansa navodi da je Amri ubijen tri sata posle ponoći tokom rutinske policijske kontrole u predgrađu Sasto San Đovaniju.

Policija je Amriju tražila dokumenta kada je izašao iz voza kojim je došao iz Francuske, a on je iz ranca izvadio pištolj, pucao i ranio jednog policajca u rame.

Potom je došlo do pucnjave i Amri je ubijen, dodaje italijanska agencija.

Kako navodi italijanski list Republika, Amri je pre toga uzviknuo “Alahu-ekber”.

Ministar unutrašnjih poslova Italije Marko Miniti potvrdio je da je u Milanu ubijen Tunišanin osumnjičen za napad u Berlinu.

“Nema sumnje da je ubijen (Anis) Amri”, rekao je Miniti na konferenciji za novinare.

Prethodno je danska policija saopštila da je u Danskoj viđen muškarac koji odgovara opisu napadača iz Berlina.

Kako je Rojters preneo saopštenje danske policije, osumnjičeni je viđen u mestu Alborg, na severu Danske.

Danska policija je na Tviteru objavila da bi ljudi trebalo da izbegavaju tu oblast, s obzirom na to da je u toku policijska operacija.

Inače, nemački RBB javlja da je Amri (24) snimljen kako 14. i 15. decembra izlazi iz džamije u Berlinu. Potom je ponovo snimljen nekoliko sati posle napada u ponedeljak u istoj džamiji, prenosi AP.

Istovremeno, list Tagešpigel piše da istražitelji veruju da je Amri zadobio povrede po licu prilikom napada i da je moguće da je još uvek u Berlinu.

Forenzički dokazi iz kamiona kojim je na božićnom vašaru u Berlinu ubijeno 12, a ranjeno skoro 50 ljudi, ukazuju da je za volanom bio Tunišanin Anis Amri, potvrdila je juče portparolka nemačkog saveznog tužilaštva Frauke Keler, navodeći da je za njim izdat nalog za hapšenje.

RTS

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here