Амерички председник Барак Обама позвао је републиканце да се дистанцирају од републиканског кандидата на америчким председничким изборима Доналда Трампа, који је, како је оценио, „жалосно неприпремљен“ и „неподесан“ да буде председник. Трамп: Хилари је та која која није подесна за функцију.

„Ово није ситуација у којој имате повремене гафове. Ово је ситуација када се они свакодневно и недељно дистанцирају од његових изјава,“ рекао је Обама алудирајући на високе представнике Републиканске странке укључујући председника Представничког дома Пола Рајана и сенатора Џона Мекејна.

По актуелном председнику постоји тачка када мора да се каже – ово није неко кога могу да подржим са председника САД, чак и ако се преставља као члан моје странке, преноси АФП.

„Мислим да је републикански кандидат неподесан за председника, он то стално доказује. Идеја да може да нападне породицу војника палог у Ираку, која је поднела велику жртву за ову земљу, чињеница да се чини да нема основно знање о кључним питанима у Европи, на Блиском истоку и у Азији значи да је жалосно неприпремљен за тај посао,“ закључио је Обама.

Председнички кандидат Републиканске партије за Белу кућу Доналд Трамп узвратио је на критике Барака Обаме да је неподесан за обављање председничке функције, казавши да је политика коју је водила његова ривалка из Демократске партије штетила националним интересима и америчким радницима.

„Хилари Клинтон се доказала као неподесна за службу на било којој владиној функцији“, навео је Трамп у изјави објављеној убрзо након Обаминих напада, пренео је Ројтерс.

РТС

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here