На интернету се могу наћи стравични снимци на којима клинци умало умиру после дављења, а због ове смртоносне забаве Хитна помоћ је неколико пута интервенисала и у нашим школама.

Бизарна игра је настала у САД, а ради се о томе да онај кога даве мора да издржи довољно дуго да не изгуби свест. Ако не издржи “изгубио је“ и испада из игре. Све се снима и касније поставља на друштвене мреже, а постоје случајеви у којима се све завршило трагично.
– Радим са децом тог узраста, па од њих научим и сазнам каквим се опасним стварима баве. Тако сам сазнала и за ‘игру дављења’, која се обично игра за време одмора или после школе. У тренутку када се дете онесвести од недостатка ваздуха, буквално га секунде деле од смрти. Намерно заустављање дисања, које обично траје око 45 секунди у игрици, обуставља рад срца и доток кисеоника до мозга… Уколико се дете одмах не положи хоризонтално и не пружи му се прва помоћ може доћи и до смрти – упозорава докторка Невенка Димитријевић у изјави за “Информер”.

Психолози сматрају да деца више не знају да развдоје ствари од виртуелног света због чега не мисле о последицама овакве игре.

Вестионлајн

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here