Новинарка Оља Бећковић каже да је мало фалило да обави интервју са смењеним начелником београдске Управе криминалистичке полиције Драганом Kецманом, да јој је рекао да зна одговоре на њена питања и да жели да буде искрен, али да се боји.

Смењени начелник београдске Управе криминалистичке полиције Драган Kецман, пошто је објавио отворено писмо и жалио се на неоправдану смену, пристао је да да интервју Ољи Бећковић, али је потом одустао.

„Ја сам пре недељу дана, када је објављено писмо, успела да нађем телефон Kецмана, послала му поруку и питала да ли жели да направимо интервју. Он је рекао може“, рекла је новинарка Оља Бећковић гостујући на ТВ Н1.

Она затим објашњава да је Kецман у том тренутку био у неком месту удаљеном од Београда, али је пристао да дођу фоторепортери који ће га сликати.

„Пристао је и да фотографи дођу и да га сликају, и да му ја пошаљем питања мејлом. Послала сам 30 питања, и он је ујутру одговорио да је видео сва питања, да су јако озбиљна и да зна одговоре, и ако мени одговора да жели да одговара искрено, али да се боји уколико одговори на та питања…Стекла сам утисак да се боји за свој живот и живот своје породице“, рекла је Бећковић.

Бећковић је рекла да ју је замолио да тражи од Бироа за медије МУП-а званичну дозволу да обаве интервју. Бећковић каже да су они тражили ту дозволу, али одговор од МУП-а нису добили.

„Нису ништа одговорили, али не само то. Него министар, пошто њему не треба дозвола, он шета градом и прича своју верзију зашто је Kецман смењен, док врло добро зна да има захтев у својим телефонима да чујемо и другу страну“, каже Бећковић.

Она каже да је сигурна да би Kецман имао шта да каже.

„Али Kецман би остао без посла, а Стефановић не само да неће остати без посла, него ће остати ту награђен за то што нас све игнорише“, каже Бећковић.

Одговарајући на питање да ли је културна елита „утихла“, Бећковић каже да за то постоји разлог.

„Kад вама начелник криминалистичке полиције наговести да не жели да говори и одговара, замислите колико је то доказ да она елита која говори није нормална. Шта ви изигравате ако начелник криминалистичке полиције не сме да прича? Не занерам тој елити ништа“, каже Бећковић.

Бећковић каже да су је одушевили млади људи које је срела на протестима због Савамале.

„Тај свет је равнодушан према нама, тој некако шатро елити. Они нас тако не третирају, и не интересује их. Изгледају као ми некада, нису депресивни“, каже Бећковић за Н1.

Она додаје да тај протест није инструиран, већ је потакнут „дневним безобразлуком“ власти, која изазива нове одговоре.
Ало

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here