Лидер СПС-а Ивица Дачић поручио је да су социјалисти спремни да преузму свој део одговорности у новој Влади Србије, која мора да заврши унутрашње реформе на политичком и економском плану, као и да оствари чланство Србије у ЕУ.

Ивица Дачић је, пред почетак седнице Главног одбора СПС-а, рекао да је одлука о уласку у Владу једногласно донета на седници Председништва странке, да је о томе разговарано више пута и да око тога нема несугласица, те да не очекује никакве несугласице на седници Главног одбора.

„Ми смо одмах после избора, а то смо говорили и пре избора, рекли да желимо да наставимо сарадњу са СНС-ом и Александром Вучићем“, рекао је Дачић и додао да је у том периоду дошло до раста БДП-а, опоравка јавних финансија, као и поправке међународног положаја Србије.

Он је рекао да је захвалан премијеру Вучићу на одличној сарадњи у протеклом периоду и на томе што је прихватио наставак те сарадње.

„Сигуран сам да ћемо оправдати поверење мандатара, Славица Ђукић Дејановић, Александар Антић и ја, али не само нас троје, него сви ми, јер смо део политике коју води Влада и спремни смо да преузмемо свој део одговорности”, рекао је Дачић.

Он је захвалио досадашњој министарки пољопривреде Снежани Богосављевић Бошковић, која је, према његовом мишљењу, добро радила посао, истичући да нова влада и сви у њој треба да раде „као да им је ово последњи мандат и да дају све од себе, али, неће ово бити последњи мандат“.

Коментаришући нова имена у влади, председник СПС-а је рекао да је комбинација „нових и старих“ људи одлична основа и добар тим, који може да оствари резултате наредне четири године.

Упитан чиме ће се бавити Славица Ђукић Дејановић, која је предложена за министра без портфеља, Дачић је рекао да то треба да саопшти премијер, пошто, по Закону о влади, надлежности министрима без портфеља прописује председник владе.

„У договору с њим биће дефинисане њихове надлежности, али ми никада нисмо разговарали о квотама и бројевима, него именима и темама“, рекао је Дачић и додао да са мандатаром Вучићем није разговарао о јавним предузећима.

Упитан да прокоментарише поједине размирице између СНС-а и СПС-а у протеклом периоду, Дачић је рекао да мисли да тога више неће бити.

„То је бескорисно и штетно и када се људи баве политикама, немају времена за такве ствари“, рекао је Дачић.

РТС

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here