Потребно ми је мало времена, али уставни рок је 3. новембар, али ће она бити формирана пре тога. Не знам откуд секирација? А њима који се секирају је свеједно, изнеће десетине лажи – истакао је, између осталог, председник Србије и Српске напредне странке Александар Вучић на конференцији за медије која ће остати упамћена као спектакуларна због израза које је употребљавао, а који свакако не приличе првом представнику народа једне државе. Како окарактерисати ове речи осим као спрдњу, имајући у виду да ништа није неизвесно и да је за формирање Владе у овом случају потребно свега неколико дана, а не неколико месеци.

Ђубре, педер, пицоусти… биле су речи које је Вучић употребљавао, изнервиравши се у једном моменту због начина на који га ословљава добар део грађана Србије.

Касније се ипак вратио на озбиљније теме, најавивши да ће у наредне две недеље бити настављени разговори о формирању Владе. Међутим, ни у том случају није могло без „драматургије“.

– Потребно ми је мало времена, али уставни рок је 3. новембар, али ће она бити формирана пре тога. Не знам откуд секирација? А њима који се секирају је свеједно, изнеће десетине лажи – казао је Вучић, запрепастивши велики део нације.

Како ће неко иоле слободномислећи грађанин да протумачи његове речи осим као бахатост, спрдњу, за**банцију… За**банцију са сопственим народом, сопственом странком и државом.

Тачно је да је законски рок за формирање Владе 90 дана од конституисања парламента, али поставља се питање чему толики рок у овом случају када је готово све извесно.

После избора 21. јуна који су личили на све, само не на оно како би заиста законски требало да изгледају, СНС је освојила 60 одсто гласова услед бојкота великог дела опозиције и неизласка на изборе више од половине грађана Србије.

У парламент је осим СНС ушла и СПС, досадашњи коалициони партнер владајуће странке, а захваљујући обарању цензуса са пет на три одсто, у Скупштини ће седети и представници листе СПАС Александра Шапића.

Уместо да никад раније буде завршена целокупна фарса око формирања Владе, на делу као и обично видимо драму. Час се Вучић и Дачић препуцавају и шаљу „скривене“ поруке преко медија, час су у великој љубави.

Час Вучић разговара са Шапићем у „мушким темама“, час су близу коалиције, час су у свађи.

Све изгледа како би се вероватно створио привид неизвесности, као да су барем шест партија прешле цензус, па трају договри, калкулације, политичке игре…

Неизвесности заправо нимало нема. Јасно је да ће се Вучић за све питати, да ће послушнике наградити, а ове друге казнити. Рекло би се да никакве дилеме нема око формирања Владе, па самим тим нема потребе да грађани чекају раплет дириговане драматургије са Андрићевог венца. Јер уколико Влада заиста буде формирана 3. новембра или неколико дана раније, како другачије то протумачити осим као спрдњу са свим и свачим, а највише са здравим разумом.

Direktno

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here