Синић је је у Амфитеатру на Кеју поред Нишаве у Нишу, уз закашњење од више од пола сата због малог броја заинзересованих гледалаца, почео концерт Оркестра Министарства одбране Републике Србије Станислав Бинички, Репрезентативног оркестра Гарде Војске Србије и војног рок бенда Touch’n’Go, Европске команде оружаних снага Сједињених држава.

Међу окупљенима се нису могли приметити униформисани припадници Војске Србије, осим оних из организације и протокола, који су били на послу – припадници Војне полиције и Полицијске управе Ниш, који су обезбеђивали концерт.

Скупу се обратио представник Војске Србије, а публика га је млако поздравила. После њега се публици обратио представник америчких Оружаних снага, на енглеском, преводилац је говор превео, али је аплауз публике изостао.
Према грубим проценама, на концерту је, све заједно са учесницима и организацијом било око 250 људи.

Појачана НАТО и америчка кампања, која се по инерцији догађала због самита НАТО у Варшави, у свим државама које је  НАТО  окупирао, показује и своје жуте минуте. Европска команда Војске  Сједињених држава је данас могла да примети да Нишлије и  нису тако одушевљене њиховом музиком, нити њиховим “бендом”.

Беспризорно понашање Сједињених држава у Србији не престаје деценијама. Поред  војне силе, економске окупације, преузимања државних институција, НАТО наставља и  са старим ЦИА методама, које се не мењају од рата у Вијетнаму: популарна култура као оружје за неутралисање или погрешно каналисање друштвеног бунта. Сада је тај рецепт преузела и америчка војска, док се тренирањем ратова бави Џорџ Сорош.

Ако Србија већ има неразумно руководство, добро је да постоји становништво које није  изгубило разум и које је својим недоласком на концерт или доласком, али благим бојкотом, показало шта мисли о Европској команди Војске Сједињених држава и њиховим начинима за додворавање становништву, истом оном, које су пре 16 година убијали у нелегалном и бесправном бомбардовању.

Извор: News Front, Катехон

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here