– Нисам крив. То што је горило у мојој руци није српска застава него крпа с кукастим крижем коју сам украо једном Пољаку на граници с Пољском кад сам стопирао док сам недавно ишао на утакмицу Хајдука!

Увријеђен сам написима медија. А у судници ћу, кад ми почне суђење, тражит да се зумира и успори снимка и сваки детаљ проучи како би се видјело да ја нисам судјеловао у паљењу заставе него моје крпе – испричао је за Јутарњи лист Дино Обадић (26) из Метковића, којег су шибенски полицајци након службене прославе 21. обљетнице Олује привели као једног од актера који је запалио српску заставу. На снимци паљења заставе која траје 78 секунди види се да Обадић ступа на сцену у 57. секунди. Тврди да није онако како је то полиција, заједно с мноштвом, криво протумачила.

– Мене све до пред крај снимке нигдје нема, а види се како застава већ навелико гори. Нисам био пијан и био сам свјестан цијелог догађаја. Људи су пјевали Тхомпсонову пјесму ‘Лијепа ли си’. То ме понијело. Тад сам видио да је нетко бенгалком запалио бакљу па сам ја одлучио запалити крпу коју сам бацио на заставу.

Ал’ крпа није хтјела горити. Људи из скупине које не познам додали су ми упаљач мислећи ваљда како ћу помоћ у паљењу заставе. Но док су палили заставу, нитко није викао усташке покличе или фашистички поздрављао – објашњава Обадић који је, додаје, након пјесме отишао 50 метара даље попит сок и одморити на клупу, гдје је спавао два и пол сата.

Затим се вратио пред исти кафић, гдје је прије тога горјело, но тада су наишли полицајци и привели га. Осим њега, тврди, ухићен је и мушкарац који је у видеу с десне стране у тамним наочалама.

– Никог од тих људи не познајем. У Сињ сам дошао аутостопом од Дугопоља. Зауставио ми се аутобус. Ја сам свјетски путник, али нисам криминалац. Ухићен сам касно поподне, а у 22.30 полиција ме пустила. Нисам задржан као што се говори. Пријавили су ме за повреду угледа стране државе. Ма доказат ћу да сам палио крпу – закључује Обадић, који се “нашао на кривом мјесту јер га је понијела пјесма, а не злочин”.

Извор: Јутарњи

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here