Фудбалски дуел Хрватске и Украјине, у петак на загребачком “Максимиру”, протекао је, неким чудом, без иједног јединог инцидента.

Није то баш уобичајено за хрватске навијаче, који нешто чешће на гостовањима, али и “код куће” праве разне проблеме, од пиротехничких, до усташких. Овога пута, иако је на трибинама био 27.351 гледалац, навијачи су били као бубице. Kако?

“Јутарњи лист” наводи да у “у савршеној вечери хрватске репрезентације није било ни уобичајених топовских удара, ни бакљи”, а једна једина петарда чула се два минута пред крај квалификационог меча за одлазак на Мундијал (1:0). Исти лист наводи да је председник Хрватског хелсиншког одбора, Иван Звонимир Чичак, открио позадину оваквог “узорног повратка навијача на Максимир” гостујући у емисији Нови дан на Н1 телевизији.

“Имали смо убачене посматраче на друге трибине. Kад је неко покушао да скандира ‘За дом спремни’, било је одмах ‘Стани!’, ‘Завежи!’. По нашим информацијама било је убачено јако много агената. Било је јако пуно бранитеља, било је оних ‘Увијек вјерних’, који су били распоређени да то напросто спрече”, открио је Чичак.

Он је истакао да је најбитније подићи свест да су хулиганизам и стварање нереда на стадионима нешто – лоше.

“Сви то осуђују. Људи виде у чему је проблем. Ја сматрам да треба више радити (на превенцији). Не може на једној утакмици од 90 минута да 30 минута буде скандирање зла. То не сме да буде тако. Болесна је нација која то ради”, рекао је Чичак.

 

 

Блиц, Јутарњи

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here