Бразилац Жарвис Ћименес Павао од 2009. године служи затворску казну због диловања дроге и прања новца у затвору Такумбу у Парагвају. Док се други затвореници гужвају у ћелијама и неки спавају и на поду у овом претрпаном затвору, нарко-бос има три собе, купатило, кухињу, библиотеку па и собу за састанке са великим конференцијским столом.

Павао је у ћелији уживао у великом броју ДВД филмова које је гледао на ТВ-у са плазма екраном, међу којима је и колекција филмова и серија о Паблу Ескобару.

Његова ВИП ћелија је опремљена поплочаним зидовима и удобним намештајем са кинг-сајз креветом и троседом, а има и клима уређај.

Сада је, међутим, његовом луксузном затворском животу дошао крај, јер је полиција открила шта све има.

Иако је Павао требало да изађе из затвора 2017. године, полиција верује да је желео да побегне, јер га чека могуће изручење и суђење у Бразилу по другим тачкама оптужнице

Конференцијски сто у ћелији

Полиција је посумњала да Павао планира да разнесе експлозивом део ћелије и тако побегне.

Након открића његове ћелије, пребачен је у добро чувану ћелију у другој установи.

Његов адвокат Лаура Акасусо је рекла да је то што је Павао могао себи то да приушти, доказ колико дубоко сеже корупција у затворском систему Парагваја.

– Неколико министара правде и неколико директора затвора је од Паваа узимало мито – рекла је она.

Акасусо је изјавила да је њен клијент давао новац затворским директорима да граде и реновирају тоалете за чуваре, затворску библиотеку, па и за куварске плате. Такође је затвор опремио фудбалским тереном и црквом, а и друге затворенике је плаћао да му буду телохранитељи.
По овом открићу, министарка правде Парагваја Карла Басигалупо је смењена, а њен наследник Евер Мартинес је обећао да ће уништити ћелију.

http://ocdn.eu/images/pulscms/MGU7MDMsMzE0LDAsMCwxOzAzLDFkNiwwLDAsMTswYywxZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNiwxLDAsNiww/b67419d3cf34ce0e48ec72ff10431992.jpeg
Бројни затвореници у Такумби нису срећни због одласка Паваа, за кога кажу да је био „највољенији човек у затвору“.

– Не знамо шта ће бити са нама без њега – рекао је један осуђеник.

Блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here