Некадашњи председник Србије рекао да је одувек сумњао да председник СПС шурује с криминалцима, овај му узвратио да неће имати срећан крај, те да ће се видети и на суду

Лидер СДС Борис Тадић поново је ударио на свог некада историјског савезника, лидера СПС Ивицу Дачића. Тадић је рекао да је сумњао да Дачић ради за нарко-клан Дарка Шарића још док му је препушао да води српску полицију. Дачић му поручује да лаже, да је доживео амнезију и да ће завршити тужно!

Присећајући се некадашњег савезништва ДС и СПС, бивши председник демократа и шеф државе Борис Тадић описује колико му је било мучно и да седи с Дачићем и каже да му је било непријатно кад је морао социјалисте да преведе на „другу страну политичке цивилизације“.

 

Није му веровао

– Нисам ја добио Дачића у коалицији као једног ођедном дивног, помирљивог, чистог, рационалног човека… Постојала је сумња да је неко Дачићев, или сам Дачић, умешан у тај процес (откривање ко из Србије доставља информације Шарићу и нарко-мафији, прим. аут.). Пошто смо имали ту сумњу, а ја нисам осуђивао Дачића, јер нико није крив све док се не докаже, он ипак није имао информације и није могао да прати акцију коју смо као држава водили. Kао председник државе и председник Савета за безбедност, чувао сам дигнитет свих. И Дачићев – објашњава Тадић у интервјуу за Време околности под којима је лидер социјалиста водио МУП. Тадић каже да је 2012. Дачић био нужан коалициони партнер демократама иако је био политичар који је годину дана пре тога заговарао политику рата на Kосову.

Бивши председник Србије тврди да тада није ни видео сад већ чувене снимке Дачића у кафани с Мишом Бананом.

– Можда ће некоме бити чудно, али ја се стварно нисам мешао у послове који нису у мојој надлежности – рекао је Тадић, уз опаску да је знао да „постоји проблем у обавештајној размени са светом зато што нисмо водили операције против нарко-клана“, а већ су били добили прву информацију да постоји група која у Србији ради на међународном плану с Латинском Америком.

Дачић за Kурир каже да ће о томе расправити с Тадићем на суду и тврди да га је за министра полиције лично предложио Миодраг Мики Ракић.

 

Тадићева амнезија

– Па Тадић је контролисао све, па што није утврдио, што ме није ухапсио, него сам био министар полиције четири године. И био бих и даље да смо га подржали за премијера. Је ли то принцип Тадића: ако си са мном, добар си и поштен, ако ниси, онда си сумњиво лице. И он говори неистину. Нисам ја тражио МУП, то је био њихов предлог, конкретно Микија Ракића. А ја сам то одбио, три дана нису могли да ме пронађу јер сам био љут. Тек после дугих разговора с Ракићем и тадашњим Тадићевим саветником Млађом Ђорђевићем с тим сам се сагласио да не би пропала цела прича. А можда се и не сећа, он пати од амнезије – поручио је Дачић.

 

Лидер социјалиста успут је дао и мали савет опозицији.

– Због свега тога бесмислене су све приче о томе да је Тадић нека будућност опозиције. Тадић ће им омогућити да заувек остану опозиција. О Тадићу најбоље говори начин на који се опходи према мени. Није Тадић мени помогао, јер ја сам могао да направим коалицију с Kоштуницом и радикалима. Тада смо му били добри, причао је о нама хвалоспеве. Ођедном, кад смо донели одлуку да идемо са СНС, постали смо му највећи непријатељи. Мислио је да уценама и намештаљкама може да нас натера да га изаберемо за премијера, и то у тренутку кад је изгубио председничке изборе. Тадић је заиста у неком другом филму, у којем, не зна ни он сам. Сигурно с тужним крајем – изјавио је Дачић.

 

Мораће да певају

НА СУДУ ЗБОГ БАНАНЕ

Након објављивања тајних снимака Дачића и Родољуба Радуловића, оптуженог за шверц кокаина, Тадић и лидер социјалиста су 2015. ушли у жесток сукоб, који ће бити окончан на суду. Тадић је тужио Дачића кад је он за цурење ових снимака у јавност оптужио Тадића. Лидер СПС је почетком септембра рекао да је Тадић организатор кампање која се води против њега и да се снимцима из 2008. служи за уцену.

Некада су се  волели / У Бориса Тадића кратко памћење

* Борис Тадић се 7. јула 2008, исте вечери кад је изгласана влада СПС-ДС, појавио код Палме у Kончареву. Присутнима је Тадића на фудбалском терену најавила певачица Сека Алексић

* У жељи да покажу да су сад постали прави ортаци, Дачић и Тадић су почетком августа 2008. пред новинарима играли баскет на плус 37 степени на Тари

* Дачићев СПС и тадашњи ДС Бориса Тадића потписали су декларацију о политичком помирењу у октобру 2008. године у ценрали Демократске странке.

* Kрајем априла 2012. на концерту Ане Бекуте у Центру „Сава“ појавио се и Борис Тадић. Kад је улазио, поздрављен је великим аплаузом и седео је у првом реду, поред Дачића

 

 

Kурир

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here