Небојша Крстић је гостујући на РТС истакао да је посета Хана Србији корисна.

– То што прича Јоханес Хан је музика за моје уши, корак од 7 миља на путу ка ЕУ. Помоћ коју смо добили за реформу јавне управе није само за комодитет грађана већ и да би се смањила корупција. Изгледа да ћемо отворити поглавље 5 следеће недеље а још два до краја године. Србија мора да испуни услове као и свака земља која је ишла ка ЕУ.

Крстић сматра да је важно шро у Аустрији није побесио кандидат деснице, док за исход референдума у Италији “криви” Ренција.

– Избори у Аустрији су показали да је ЕУ у кризи. То што није победио десничар је важно јер се смањује замајац осталим десничарима у Европи. Деловало је као да ће Хофер да победи, али сам се прилично изненадио кад сам видео да један тихи фини човек може да победи популисту. Ренци је направио грешку у корацима јер је везао своју судбину за успех референдума о уставним променама. Лоше је јер је Ренци био добар премијер.

О буџету и гласању у Скупштини Србије.

– Вучић наравно хвали буџет јер је његово дело. Пратио сам опозицију, нема озбиљнијих замерки. Кратак рок за разматрање није валидна тема данас. Бивши режим је давао горе рокове, пар сати пре законског рока, са великом муком је било кворума. Парламентарни избори нови су спекулација још увек. Иза овог буџета ће стајати ова влада. У Италији сте имали изборе на сваких 5-6 месеци а држава стабилна. Ми смо у развоју, трусно подручје, види се и по скупштини. Имате партије и посланике који се понашају инцидентно, варварски хоће да изазову инциденте. Учестали избори не морају да буду лоши. Тако се смањује број странка у Скупштини а то је добро. Боље да их мање а јаче него да их има као сада стотину малих.

ПАТРИОТ

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here