Хтели то или не, догодине ће се грађани Србије изјашњавати на референдуму о томе желе ли да земља уђе у НАТО или не!

Наиме, након што је још увек актуелни председник ДС-а Бојан Пајтић писмом позвао сву „демократску“ опозицију да се уједини, али уједно и најавио својим члановима да би њихова странка требало да се залаже за улазак у НАТО, план је више него јасан.

Јединствени кандидат опозиције на изборима за првог човека Србије, који би у случају да буде изабран требало нашу земљу да уведе или макар приближи овом војном пакту, како би се поквариле везе Београда са Москвом, али и Пекингом, који је кроз инвестиције појачао присуство на Балкану.

– Рачуна се да би кандидат такве уједињене опозиције требало да се избори за други круг председничких избора, а онда би се повео прави рат за сваки глас. НАТО је последње четири године почео да губи утицај у Србији, због чега је одлучено да се финансијски и логистички помогне уједињавање опозиције и представљање једног председничког кандидата, који би имао шансе у борби са кандидатом владајуће коалиције око СНС-а – објашњава извор „Ало!“ и додаје:

Рачуна се да би могао да се понови сценарио из 2000. године, када се опозиција ујединила око Војислава Kоштунице, који је потом на изборима успео да потуче Слободана Милошевића. Један од првих задатака председника опозиције, који био био наклоњен НАТО, било би ускраћивање гостопримства Русима у Нишу, односно укидање њихове базе, коју би наравно наследила западна војна алијанса. Због тога би у наредном периоду требало очекивати покретање разних афера како би се компромитовала власт, а грађани убедили да треба да гласају за кандидата уједињене демократске опозиције – завршава наш извор.

Не треба заборавити да су и све земље у региону, а Црна Гора је била последња у низу, или чланице НАТО или отворено пријатељски настројене према западној војној алијанси, док је једино Србија задржала неутралан статус.

 

Радун: Запад би то волео!

– Пајтић се осећа угроженим и зато покушава изјавама како је за НАТО, геј бракова и признање Kосова да добије поене у очима западних сила. Увек је тако када политичар изгуби поверење бирача или унутар странке. Сада, прича о уједињавању опозиције не пије воду, јер је реч о странкама које су напустиле ДС, па би сада као требало да се врате. Нема ту ДСС-а, Двери и осталих… Оно што је дефинитивно, јесте чињеница да ДС са Пајтићем нема више ту снагу велике партије, јер он не делује као лидер ДС-а, него портпарол западних амбасада. Kада је реч о заједничком кандидату за председничке изборе, Пајтић је још раније причао о томе, и то је нешто што би Запад сигурно волео. На изборима се, међутим, не гласа најчешће за прогам, него за личност, али би могли да дођемо у ситуацију да председнички избори уједно буду и референдум за улазак у НАТО, против чега је већина грађана у овом тренутку. Међутим, до тога „референдума“ неће доћи, осим уколико неки кандидат не буде баш потенцирао причу о приступању тој војној алијанси – сматра аналитичар Бранко Радун.

 

 

Ало

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here