Јуче је у Бачком Јарку уз свечану церемонију којој је присуствовао највиши врх државе Србије откривен спомених подунавским Швабама који су ту пострадали крајем Другог светског рата.

Мада су из Алзаса и Судетске области Немци крајем Другог светског рата такође страдали и били протерани, нико тамо није ни помислио да подигне сличан споменик.

Немци из Бачке су били познати као најоданије присталице Трећег рајха. Седма СС добровољачка дивизија позната под именом „Принц Еуген“ је била састављена највећим делом од подунавских Шваба. У добровољцима ове дивизије предњачили су бачки Немци који су већ почетком рата дали 16.527 војника. СС Принц Еуген дивизија је остала упамћена по зверствима над цивилним становништвом широм окупиране Југославије и тако стекла репутацију најозлоглашеније немачке јединице.

Током Другог светског рата, постојао је план заснован на хитлеровој идеологији „чисте расе“ да се Срби потпуно униште, као и остали Словени. Управо је Бачки Јарак требао да послужи као један од логора у коме би се извршила масовна егзекуција Срба.

Да Руси нису дошли и отерали и победили Немце, овај геноцидни план о уништењу Срба би био спроведен, а Бачки Јарак би данас био познат као Аушвиц или Јасеновац. Праведније би било подићи споменик руским ослободиоцима у Бачком Јарку него немачким фолксдојчерима којима иначе нигде у свету нико није подигао споменик.

Слободно се може констатовати да је подизањем овог споменика нанета још једна неправда свим жртвама нацизма и фашизма на овим просторима. Ревизионизам Другог светског рата је у крајњем циљу увек уперен против ослободилаца и жртава нацистичке идеологије! У првом реду православаца Руса и Срба, као и Јевреја.

17021999_10210476649571397_7647399074166145745_n

Огњен Пантовић

Патриот

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here