На снимку се види група од двадесетак мушкараца, који се представљају као иницијатива „Нема предаје Kосова и Метохије“

„Због учесталих болесних напада на српске жене и девојке, забрањено вам је кретање ван мигрантских центара од 22 часова до 6 часова ујутру. И кретање више од три особе у групи током дана. Напади на наше грађане вам неће проћи некажњено“, наводи се у памфлету који је у петак увече делила група младих људи у разговору са мигрантима које су сретали у централним београдским улицама. О томе је, како сазнаје Телеграф, Министарство унутрашњих послова Србије обавестило надлежно тужилаштво.

На простору од Зеленог венца до аутобуске станице ова група младића је срела више мигрантских група, са којима је разговарала и којима је уручила споменути памфлет којим се забрањује кретање од 22 до 6 сати.

– Полиција је о свему обавестила надлежно тужилаштво које је наложило да се испитају све чињенице и околности у вези наведеног догађаја и снимка који се појавио у јавности – наводи се у одговору МУП-а порталу Телеграф.рс.

На снимку који се проширио на друштвеним мрежама види се група од двадесетак мушкараца, који су се представили као иницијатива „Нема предаје Kосова и Метохије„, како у ноћним часовима прилазе мигрантима и избеглицама око главне аутобуске станице у Београду и пијаце Зелени венац, са њима разговарају на енглеском језику и деле им памфлете.

Мушкарци из групе су мигрантима и избеглицама на енглеском језику говорили да ће они „убудуће сваке ноћи бити на улицама“ како би „заштитили своје жене“ и да ће мигранти и избеглице „имати проблем“ ако неко нападне „српске жене и мушкарце“, као и да то „морају пренети“ својим сународницима.

Telegraf

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here