2277513 04.09.2013 4 сентября 2013. Председатель Государственной Думы РФ Сергей Нарышкин в Кремле на оперативном совещании президента РФ Владимира Путина с членами Совета безопасности РФ. Алексей Никольский/РИА Новости

ПРЕДСЕДНИК доњег дома руског парламента Сергеј Наришкин изјавио је да је његова земља спремна да ради међународне безбедности сарађује са свима, али да ће одмах узвратити на „зле и сулуде идеје познатог карактера“.

          Притом је нагласио: „Неће бити важно руководство које државе пожелети да то реализује“.

          У наставку је додатно прецизирао: „Русија никоме не прети, Русија никога не угрожава и спремна да сарађује са свима у интересу европске и глобалне безбедности. Али, ако се у болесним главама политичара ма које земље, или групе земаља, зачне зла и сулуда идеја и уследе покушаји да се она реализује – одговор Русије биће заслужен, муњевит и одлучан“.

          Наришкин је све ово рекао на прослави 320-годишњице руске Ратне флоте, у једној од база њене Северне флоте, оценивши да је та флота гарант безбдности Русије и њених државних граница. А такође: један од најважнијих инструмената за одржавање нуклеарног паритета.

Факти

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here