У мору изношене одеће, половних аутомобила и играчки које су деца већ изгустирала, с времена на време се у српским огласима појави и понеки толико неуобичајен предмет или услуга да једноставно не може а да вас не насмеје или бар да вас натера да се запитате – зашто, побогу?
Огласи са животињама су увек популарни, а посебно ако се ради о ретким и егзотичним врстама. Тако је цар који је покушао преко нета да прода Нинџа корњачу и то живу постао тотални хит на друштвеним мрежама. У питањује обична корњача на чији је оклоп залепљено оружје – два кухињска ножа.

Поред занимљивих врста, популарне су и животиње које могу да се искористе на више начина. На пример, крава музара може да даје млеко, али и да послужи као савршен реквизит за снимање. Тако се један Србин досетио да краву коју има на имању понуди путем огласа свим политичарима који су заинтересовани да се са њом снимају приликом прављења видеа за кампању. Цена – по договору, као и све остало у политици.

Уметничка дела и колекционарство су такође јако популарне категорије, посебно када се под „уметничким делом“ сматра гоблен Kасандре.

Oglasi3_1000x0

Главна јунакиња популарне сапунице овековечена у ситном везу може да буде ваша за 2.000 динара. Или је барем могла јер је убрзо након објављивања огласа продата.

Такву срећу није имао човек који је покушао да прода „пиштољ“ за точење горива као „колекционарски предмет“. Постоје разне врсте колеционара, али ми још нисмо чули за оне који воле да скупљају предмете са пумпе. Уколико, пак, желите један примерак за своју колекцију мораћете да издвојите 1.200 динара.

Међутим, убедљиво најпопуларнији су огласи који се настали путем домаће радиности, као на пример овај врхунски примерак кулера за лаптоп.

Oglasi2_1000x0

Под називом „Новост на тржишту“ човек је покушао да прода „кулер“ који заправо представља картона за јаја. Да иронија буде још већа, успео је и то за 1.010 динара.

 

Oglasi1_1000x0

Огласи, а посебно они на друштвеним мрежама, неретко су пуни илегалних ствари. Један од популарнијх таквих предмета је „ометач“ који вам омогућава да крадете робу тако што ћете скинути или замаскирати зујалицу. Игле за зујалице се на интернету могу пазарити за 20 до 30 евра, а магнети којима се скидају зујалице коштају од 50 евра на снижењу до 150 евра. Игле деактивирају једну врсту зујалица, магнети другу

Освештана водица, змијска кожа у облику змије, лутке на надувавање и краве за парење – то су само још неки примери понекад српске духовитсти у огласима, а у неким случајевима и пуке борбе за егзистенцију.
24сата

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here