Ово је само један пример најлуђе границе на свету која се налази у месту Барл, 65 километара јужно од Амстердама

У пивници Де Биргренс можете ућу на једна врата из Холандије, а изаћи на друга у Белгију. У овој продавници је све дупло два телефона, две фискалне касе ….

Ово је само један пример најлуђе границе на свету која се налази у месту Барл, 65 километара јужно од Амстердама. Граница пролази кроз ово место, а поред поменуте пивнице дели и куће , па чак и спаваће собе.

Ова граница датира још из 12. века када су стални ратови и сукоби мењали обележије шта коме припада. Kада се Белгија одвојила од Холандије 1830. ове неуредне линије су постале граница. Барл лежу у Холандији али има 22 белгијске енклаве, које пак унутар себе имају 7 данских енклава.

Ако сте збуњени у Барли имају систем мој помаже. Он се састоји од путоказа на улици и стубића. Једни од оних који користе овакву поделу су ресторани. Kако се фајронт разликује у две земље, после краја радног времена у једној столови се померају у другу земљу.

Kористи се правило улазних врата – тамо где се налазе улазна врата се плаћа и порез без обзира у којој земљи је остатак куће.

Барли има две дупло – градске већнице, цркве и ватрогасце, али су полицијске снаге уједињене.
Њузвик

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here