Успела је да освоји сребро у трци на 100 метара прсно, али је на постољу сачекало непријатно изненађење. Руској пливачици Јулији Ефимовој Олимпијске игре у Рио де Жанеиру неће остати у најлепшем сећању.

Јулија је једна од спортиста која је била на листи оних којима следује суспензија због системског допинга у Русији. Суд за спортску арбитражу спортистима из Русије је у последњем тренутку дозволио учешће. Због свих дешавања око допинг скандала, Јулија је на олимпијском борилишту сваки пут била дочекана звиждуцима.

– Последњих неколико недеља биле су јако тежак период за мене. Не сећам се када сам последњи пут спавала дуже од четири сата. Искрено, не знам ни како сам успела да се пласирам у финале – рекла је Ефимова.

Пливачица из Америке, Лили Кинг освојила је злато, али њено понашање није било ни налик спортском понашању. На постољу које је обезбеђено за прва три места, Американка није хтела да честита Рускињи већ ју је назвала „допинг преварантом“.

– Да сам на Јулијином месту, не бих волела да ми честита неко ко није лепо говорио о мени. Па, ако је желела да јој честитам, извињавам се. Одлично је пливала – рекла је Кингова.
http://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/full_article_image/public/a/t/2016/08/09/julijaefimova.jpg?itok=rR2i-JwG
Ефимова не жели да тај поступак анализира, већ је додала да би “спортисти морали да остану ван политике”.

– Мислила сам да је Хладни рат давно завршен. Зашто га опет покрећемо кроз спорт? – рекла је Рускиња.

Курир

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here