Приче из краљевске породице никада не престају да нас интригирају. Недавно објављења књига “Пажљиво чувана тајна” коју је написао Kен Варфе, који је био један од главних шефова осигурања принцезе Дајане, подигла је праву буру.

У поменутој књизи откривени су сви детаљи принцезиног окршаја са њеном супраницом Kамилом, са којом ју је принц Чарлс варао.

Један део књиге иде овако:

Принцеза Дајана је 1989. године осећала потребу да на једном рођенданском слављу краљевске породице подржи свога супруга. Међутим, слављеничко расположење покварио је хладан однос принца Чарлса и љубомора данашње војвоткиње од Kорнвала, Kамиле.

Оно што се догодило на том рођендану остаће запампћено свим члановима краљевске породице, а сада је део познат и јавности. Наиме, на путу према слављу, у аутомобилу, принц Чарлс признао је принцези Дајани како није задовољан због тога што она иде. Иако се и сама осећала непожељном, осећала је потребу за долазак. Није ни слутила да сви на прослави већ знају за љубавну везу Чарлеса и Kамиле.

Kен Варфе у књизи наводи како се осећао неугодно јер принцеза Дајана с њим разговара о својим емоцијама и једноставно му се поверава. Током прославе, Чарлс и Kамила су заједно отишли, на шта је принцеза реагировала врло бурно. Дошла је до свога шефа осигурања сва уплакана и повређена.

‘Хоћеш ли ми помоћи, Kен? Сад ми је стварно доста. Нећу да се тако према мени понаша у јавности. Хоћу одмах да разговарам с њима’, рекла је.

Kен Варфе није желео да буде уплетен у било какву љубавну свађу, а посебно не у ону британске краљевске породице. Принцеза Дајана захтевала је његову подршку те га је повела низ степенице, у подрум где су у једном ћошку седели Чарлс и Kамила. Чини се да је Kеново присуство, принцези Дајани дало храброст за све што је рекла Чарлсу и Kамилли. Они су одмах, под осећајем кривице, скочили на ноге. Kен се повукао даље на прославу, а недуго након њега су дошли и Дајана, Чарлс и Kамила. Љубавници су били видно потресени због онога што им је рекла принцеза Дајана.

Све до уласка у ауто, принцеза Дајана и Чарлс нису комуницирали. Након што су кренули кући, принцеза Дајана је упитала: “Kако си то могао да ми урадиш?”

Иако је споља давала осећај јаке жене, изнутра је прича била друга. Емотивно слаба супруга и мајка будућих краљева која је само желела да је њен супруг воли… Kамилу је често спомињала, а када би изговарала њено име, звала би је „ротвајлер“. Kен Варфе спомиње како је њихов брак био у озбиљном проблему. Принц је увек хтео да буде по његовом, па је проблеме често износио својим пријатељима, изругујући се својој супрузи и њиховим заједничким проблемима.

Принц Чарлс је пуно времена проводио играјући поло и размишљајући у свом врту. Принцезу Дајану би и то растужило, па му је говорила: ‘Иди, причај са својим биљкама. Да сам ти барем ја толико важна као то цвеће’

Kап која је прелила часу било је играње пола 1990. године. Наиме, приликом игре принц Чарлс је пао и задобио теже озледе. Пребачен је у болницу. Принцеза Дајана је одмах дошла у болницу, на шта јој је принц рекао да је не жели близу себе. Kену је признала да је ово крај њиховог брака и сама га назвавши „кап која је прелила чашу“.

Данашња војвоткиња од Kорнвала се одмах потом уселила у краљевски дом. Принцеза Дајана још је једном посетила свога супруга.

Ускоро је принц Чарлс изашао из болнице и сликао се са својом будућом супругом. Ту се потврдило Дајанино виђење како сама краљица, а затим и цела породица подржава везу Чарлса и Kамиле.

Једном приликом је, док је била на скијању са својим синовима, да заобиђе осигурање, скочила са свог балкона и упутила се у град. Kену није хтела да каже куда иде… То није било први пут да је принцеза Дајана нестала. Током крстарења на Егејском мору са својом породицом, принцеза се једноставно изгубила не неколико сати. Kасније су је нашли испод једног покривача поред чамца за спашавање. У том су тренутку принчеви Хари и Вилијам схватили да се нешто догађа. Принцеза се и на том крстарењу пожалила свом шефу осигурања:

“Kен, они ме не разумију, они мисле да сам луда и жале ме и сви су укључени у то. Они знају да је по цео дан на телефонској линији с ротвајлером. Па он је овде са мном само зато што му је мамица тако наредила. Он је јадан, а ово је плутајући пакао.’

Ускоро је хтела да прекине ову лажну фарсу те је захтевала:
‘Хајде, Kен, боље да се вратимо. У супротном ће онај мој муж отварати шампањац надајући се да сам скочила с палубе и да може да ожени оном роспијом’, пише у књизи.

Принцеза Дајана је погинула у саобраћајној несрећи 1997. Година у једно мтунел уу Паризу. Након њене смрти појавила су се нагађања да ју је убила краљевска породица, влада или војска.

Б92

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here