Суперлимузина руског председника представљена на тајној локацији. На тајној локацији у Москви представљен је „Kортеж“, прототип луксузне лимузине намењене руском председнику Владимиру Путину, преноси сајт вести.ру.

Новинарима је омогућено да виде само прелиминарну верзију ове лимузине будућности. Забрањено им је да аутомобил фотографишу, а све електронске уређаје су морали да оставе на улазу у фабрику у Москви.
Саопштено је само да ће верзија која је представљена претрпети извесне измене, као и да ће бити на располагању и верзија за шире тржиште.

Путин жели аутомобил који ће задовољити његове високе стандарде безбедности.

– Све идеје засноване су на аутомобилима из ере Брежњева, као и страним маркама као што су „ролс-ројс“, „мерцедес“, „ауди“ – рекао је Максим Нагајцев, директор компаније „ФСУЕ“, која ће производити аутомобил.

Пројекат „Kортеж“ покренут је још 2012. године, када је по Путиновом налогу покренуто пројектовање нове руске лимузине. Још је тада одлучено да аутомобил не буде немењен појединцима, већ само предеседнику Русије.

У настанак возила укључене су и неке америчке компаније, које су развиле 3Д платформе новог модела, али и делове мотора, шасије, мењача.

Аутомобил ће бити блиндиран и моћи ће издржати и лакши нуклеарни удар. Стакла ће бити затамњена и непробојна.
београд.ин

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here