Министарство спољних послова Русије саопштило је да смрт припадника руских служби, до које је дошло у оружаним сукобима на граници између Крима и Украјине протеклог викенда, неће проћи без последица.

Покушаји дестабилизовања ситуације на Криму ће пропасти, додаје се у саопштењу, уз позив другим земљама да изврше притисак на Украјину да се уздржи од било каквих опасних корака, преноси Ројтерс.

Русија је раније саопштила да су један руски војник и један припадник руске безбедносне службе ФСБ убијени у сукобима, док Украјина пориче да је до тих сукоба дошло.

Министарство спољних послова Русије је данас, такође, саопштило имена двојице осумњичених који су приведени у вези са осујећеним покушајем терористичких напада на Криму, преноси Тас.

Осумњичени су Јевгениј Панов и Андреј Захтеј, наводи се у саопштењу. „Руска страна је извела низ операција на територији Крима како би ликвидирала мрежу агената обавештајне службе Министарства унутрашњих послова Украјине“, додаје се у саопштењу.

Руско министарство је прецизирало да су међу осумњиченима у вези са терористичким нападима и руски и украјински држављани.

„Сви они сада дају исказе“, наведено је у саопштењу руског министарства.

Такође се истиче да је „Москва озбиљно забринута због неделовања владе у Кијеву у погледу све оштрије непријатељске реторике и насилних акција које предузимају или планирају такозвани добровољни батаљони и други екстремисти“.

Руско министарство закључује да је то што „Запад жмури пред ратоборном реториком украјинског председника имало одлучујућу улогу у његовој одлуци да организује провокацију на Криму“, наводи руска агенција.

РТС

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here