Москва позива партнере да покажу разумност и да постигну да Kијев престане са сталним провокацијама,наводи се у саопштењу Министарства спољних послова Русије.

„Позивамо наше партнере, чијим напорима се у великој мери на власти задржава садашњи режим у Kијеву, да покажу разумност и да постигну, коначно, код својих украјинских штиц́еника прекид сталних провокација и испуњавање својих обавеза у складу са Минским уговором о политичком решењу у Украјини“, наводи се у Министарству.

„Покушаји да се дестабилизује ситуација на руском Kриму осуђени су на пропаст. Ми у потпуности обезбеђујемо стабилност и безбедност Републике Kрим“, наводи се у коментару објављеном на сајту Министарства спољних послова Русије.

У Министарству су истакли да би желели да „упозоре и Kијев и његове стране туторе да штета нанета руској страни и погибија руских војника нец́е остати без последица“.

Русија позива партнере да покажу озбиљан утицај на Kијев и упозоре га на опасне кораке који могу да имају најнегативније последице, коментар је Министарства на недавни инцидент на Kриму.

„Још једном позивамо партнере да покажу најозбиљнији утицај на кијевске власти и упозоре их на опасне кораке који могу да доведу до најнегативнијих последица. Играње са ватром нец́е изац́и на добро“, наводи се у документу.

Русија је више пута скретала пажњу партнера да Kијев није заинтересован за тражење мирног решења проблема, наводи се у саопштењу.

„Више пута смо скретали пажњу нашим партнерима на чињеницу да садашња власт у Kијеву, у ствари, није заинтересована за проналажење мирног решења проблема у Украјини и да није спремна за проналажење компромиса, вец́ да настале проблеме намерава да реши употребом силе, а сада и тероризма“, пише у саопштењу Министарства.

Да подсетимо, украјински председник Петро Порошенко је раније наредио је да се све војне јединице поставе у близини граница с Kримом и Донбасом
Б92

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here