Опозициони активиста Млађан Ђорђевић, истиче да, упркос писању медија, неће бити никаквог улитматума из Брисела за признање Косова и Метохије, нити да Вучић планира било шта да потпише.

У свом тексту, Ђорђевић наводи да је председник Србије Александар Вучић довољно политички поткован, јер се осим политике није бавио ниједним другим послом, те да је свестан шта значи потпис на документу који је, према његовим речима, противуставан.

Ауторски текст Млађена Ђорђевића преносимо у целости:

После спорне приватизације и још спорније пост-продаје компаније Новости, дневни лист “Вечерње новости“ је ових дана ексклузивно објавио вест како ће ЕУ у четвртак 30. јула 2020. такозваном преговарачу такозване делегације Београда, несретном аплауз-пајацу из позадине, Марку Ђурићу у Бриселу уручити нацрт свеобухватног споразума који подразумева де факто признање лажне државе Косово. Како преносе Новости, представници админситрације у Бриселу у четвртак ће практично уручити ултиматум Србији – а све то наводно долази из“ добро обавештених дипломатских извора“.

Ето, по Новостима, дочекаћемо још један “Јулски ултиматум“, а потом и још једно историјско НЕ. Овог пута, историјско НЕ, очекује се да изговори највећи прворођени син српског народа и народности, Александар Вучић.

То је онај исти мајстор који је у вечерњим сатима 25. аугуста 2015. славодобитно преко ТВ екрана РТС-а честитао “формирање Заједнице српских општина нашем народу на Косову и Метохији“. И не само то, већ је нацији саопштио да “сада очекује отварање првих преговарачких поглавља Србије са ЕУ и да је европски пут Србије отворен“. Да би овај свој васељенски успех од до сада незабележених 5:0 претворио у забележених 100:1, изрекао је у лице нацији још гомилу својих масних лажи, од тога да ће Заједница (српских општина) “имати свог председника, потпредседника, скупштину, савет, грб и заставу“и да ће “она одлучивати о сва четири питања из бриселског споразума – од здравства, школства, урбаног и руралног планирања и економског развоја, до тога да ћемо моћи да је финансирамо из Србије“.

“Наш народ не треба да брине, донели смо добре споразуме“, убедљиво је по ко зна који пут слагао “далековиди“ Вођа. А онда је у свом добро познатом стилу кукавице, своје јаје увалио на парафирање.

верном слузи, кофер-махеру и мајстору “руских отпризнавања“, Ивици Дачићу. Потом је уследило оно што сви знамо, а преостали Срби на МиК осетили на својој кожи; девастиран је сваки прерогатив српске државности на МиК, Срби су ко(н)вертовани у тзв. Српску листу, тј. монету, али не за поткусуривање, иако има и таквих елемената, већ монету коју ће Вођа у удруженом злочиначком подухвату, заједно са својим државним криминалцима и лицима са потерница, претопити у Вучић-коине, најтврђу валуту разних егзотичних острва.

Међутим, варају се сви они који су понети писањем Новости помислили да ће аплауз-пајац из Брисела донети “Јулски ултиматум“ Вођи на потписивање. Од тога нема ништа, нит’ ће бити “ултиматума“, нити ће.

Вођа било када потписати било шта. Исувише је он политички поткован, јер другог стажа нема, осим ако се не узме у обзир “организовање ноћног пливања у хали Пинки“, да би ставио свој потпис на нешто противзаконито и противуставно, јер “најбољи студент права“ има барем толико појма о праву, иако је испите још тада највероватније полагао “онлине“, из Лондона и са Пала. Вођи је потребно да се са МиК извуче неопажено и “чистог образа“, а једини начин за то је управо овај који ради.

И то ради “докторски“, боље него да је “научно звање“ стекао на универзитетима својих министара. Он је већ поступио у складу са КЗС, чл. 305 и 307, али захваљујући “независном“ правосуђу, невидљивом Загорком Доловац, виртуелном Уставном суду, делу опозиције који је издао “Уговор са народом“, сплету политичких околности у свету, руских “балканских“ интереса, корумпираним дипломатским кором, отрованим медијима са националном фреквенцијом, његова већ почињена издаја остаје несанкционисана.

Сачекаће Вођа, мудро, али и уз помоћ тзв. “Приштине“, да САД председник Доналд Трамп, буде смењен тврдом струјом времешног Џоа Бајдена, који ће засигурно реинсталирати познати и неизмењени амерички став око признања тзв. “Косове“, коме ће изговорити “историјско НЕ“. А ако остане Трамп, њему је још лакше рећи НЕ. И онда следи улазак у историју, место у музеју воштаних фигура “Мадаме Туссаудс“, “Холлywоод Wалк оф Фаме“, “Хоусе оф Глорy“, и њему свакако Вођи најдраже почасно место у “ФИБА Хоусе оф Баскетбалл“. Наравно, снимаће се и “Нова одисеја у свемиру“, а на новооткривеном црном монолиту у паралелном универзуму наћи ће запис “Вођа-творац свега видљивог и невидљивог – откад икад па занавек“.

И шта му ко може! Бомбардовање, санкције, чланство у ЕУ? Чешљање егзотичних острва? Нови највећи син наших народа и народности је рођен! Историјско НЕ Стаљину – па то је чај од камилице према

историјском НЕ неком америчком председнику. И тако ће захваљујући “лавовској борби“ МиК остати у саставу Србије, већ сада без иједног државног прерогатива Републике Србије, да даље у новом временском протоку полако, али сигурно, по систему тиха вода брег рони, јача своје “државне“ капацитете, спречава повратак и настави тихи али нескривени геноцид над српским и осталим неалбанским житељима и њиховој баштини на МиК.

Статус кво са грејс периодом за довршавање етничког чишћења, то је политика подмукле и поодмакле предаје МиК на душу следећих председника Србије, али чистог образа, у победничком стилу, уз “Цуба Либре“ коктел на неком егзотичном острву и нови монолит у трећој димензији.

Извор: nova.rs

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here