Србијом управља економско-тајкунска, мафијашка мрежа, тврди члан владиног Савета за борбу против корупције Мирослава Миленовић.

Србијом не управља политичка елита, како се то чини на први поглед, већ економско-тајкунска, мафијашка мрежа, која „из шешира“ бира оне за које процени да су у стању да привуку масе и спроведу одређену причу, изјавила је за „Данас“ члан владиног Савета за борбу против корупције Мирослава Миленовић.

Она је рекла да су три до четири такве екипе међусобно супротстављене, „али да свака мисли да има право на наше животе“.

На питање да ли се ради о тајкунима, Мирослава Миленовић је одговорила „да их тако зовемо, али да је то далеко шира лепеза квазиекономске елите“.

– Она у челичном загрљају држи политичку квазиелиту, која за свог мандата ствара неке мале „тајкунчиће“, ограниченог трајања. Али, ови у врху пирамиде трају много дуже – изјавила је Мирослава Миленовић.

Немамо независно правосуђе, независно тужилаштво. Чак и у Уставу пише да је тужилаштво самостално, али не пише независно, рекла је Мирослава Миленовић, додавши: „А ми смо тужилаштву дали да води истрагу и оно за то мора бити независно“.

Направљена је права рашомонијада од реформе правосуђа, сада смо то потпуно обесмислили, тако да имамо правосуђе које није независно и потпуно је растурено, икаже Миленовић.

Она је навела да у случају рушења у Савамали постоји и трећа карика – полиција, која није реаговала.

Постоји још један сегмент ужаса, а то је да истрагу на почетку није водило тужилаштво, него премијер Александар Вучић. Он све то тумачи на крајње непримерен и пристрасан начин, рекла је Мирослава Миленовић.

Она је констатовала да би, „да смо нормална земља, свако из власти ко је само и зуцнуо било шта о Савамали, морао да поднесе оставку“.

Тачно је да су сада сви у техничком мандату, па немају ни шта да поднесу, али начин на који су реаговали је спрдња са правном државом и нашим животима, закључила је Мирослава Миленовић у изјави за „Данас“.
Ало

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here