Кривокапић је гостујући на Радио-телевизији Србије прецизирао да ће о томе расправљати радна група која се бави ревизијом стратегијских докумената.

“Ако таква одлука и буде донета постоји низ административних процедура да би дошло до реализације такве одлуке, која опет није загарантована чак и да Радна група донесе такву процену”, казао је Кривокапић и додао да Министарство одбране тренутну безбедносну ситуацију у Србији оцењује као стабилну.

Он је навео да и даље важи законска процедура увођења у војну евиденцију свих мушкараца старијих од 18 година, а да ће уколико се процедура на било који начин буде променила јавност бити благовремено обавештена.

Кривокапић је најавио и да од 1. фебруара почиње конкурс за упис у Војну гимназију, а од 15. фебруара за средњу стручну школу, Војну академију и Медицински факултет Војномедицинске академије. Има места за ; 250 ученика и кадета у војним школама.

Коментаришући позиве који су поједини грађани добили за упис возила у војну евиденцију, портпарол Министарства одбране навео је да је то редовна процедура која постоји већ 70 година, а позив да то испуне добија од један до два одсто власника свих возила која су регистрована у бази Министарства унутрашњих послова.

Кривокапић је навео да је Министарство одбране задовољно одзивом грађана за пријаву возила и ; да је рок за то 30 дана од добијања позива. Подсетио је и да су новчане казне за оне који то не учине – за физичка лица од 10.000 до 50.000 динара, док су за правна лица знатно веће.

РТВ

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here