Пензионисани начелник Управе криминалистичке полиције (УKП) Родољуб Миловић био је један од полицајаца који су инсистирали да се име председника Српске радикалне странке Војислава Шешеља нађе на кривичној пријави у процесу за убиство премијера Зорана Ђинђића. Он је у интервју који је дао новинарима KРИK-а и НИН-а рекао да је “уверен да је Шешељ био један од оних људи који су инсистирали на убиству премијера Ђинђића”.

Он је о Шешељу говорио и као о “једном од васкрслих земунаца”.

“Било је за очекивати од Шешеља да ме нападне, имајући у виду његову сарадњу са припадницима земунског клана. Мене све ово враћа у далеке деведесете кад смо сви ћутали на неке огавне изјаве тих полуполитичара који су махали пиштољима на београдским улицама, будили агресивност, слали омладину у рат, цртали нове границе на Балкану, а нису имали ни идеју, ни представу шта ће сутра да се деси кад прође тај крвави рат”, рекао је Миловић.

Он је навео да он и Шешељ немају лични сукоб.

“Напада ме због мог професионалног рада током којег сам утврдио његову умешаност у дешавања око убиства премијера Ђинђића. Основано тврдим да је Шешељ веома активан члан земунског клана. Сведоци сарадници Сувајџић и Вукојевић говорили су о Шешељу. Материјални интерес је код Шешеља био преовлађујући, када сагледамо изјаве тих сведока. Сувајџић је носио у општину Земун 20.000 евра за породицу Шешеља. Вукојевић децидирано наводи да је Шешељ у више наврата примио у име Српске радикалне странке од вође ‘земунаца’ Душана Спасојевића 200.000 до 300.000 евра. Сећам се да је спомињао и блиндирани џип који је Шешељ добио од Спасојевића. Вукојевић је испричао и да је у договору са Шешељем други шеф клана Миле Луковић организовао лажне демонстрације хрватских грађана у Земуну, на којима је узвикивао: ‘Живео Анте Павелић’, чиме је хтео да распири националну мржњу.

Уверен сам да је Шешељ био један од оних људи који су инсистирали на убиству премијера Ђинђића. Према изјавама сведока, он је пре одласка у Хаг тражио да убију, сем Ђинђића, и Гашу Kнежевића (професор права и министар просвете у Ђинђићевој влади), који га је сменио са факултета. Сматрам да је Шешељ заслужено био део кривичне пријаве коју смо поднели. Не знам шта је било касније на суду, не улазим у то, само знам да сам ја био један од полицајаца који је инсистирао на томе да Шешељево име буде у кривичној пријави за убиство председника Владе”, испричао је између осталог Миловић у опширном интервјуу који је KРИK објавио на свом порталу.

Недељник

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here