Свака власт има агенду. Своју суверену или колонијалну наметнуту или у нашем случају неки хибридни сатараш. У тој агенди, неки правци деловања се крију, други погрешни се представљају као исправни, трећи су коректни.

Опозиција у свакој држави иако има мању моћ деловања, ослобођена је оне врсте страха и притисака која је на владајућој страни. Из тога њена нападачка позиција је већа. Она може лакше и природније пратити јавно мњење и у том правцу деловати. Она се из те позиције и супротставља владајућима и намеће гласачима.

Шта ради наша опозиција? Она је контрапродуктивна и за себе и за државу, нас обичне не морам ни поменути. Иако Бошко погоди истину и каже оно што би можда и сам рекао, он је својим другим деловањем обесмисли. Иако Ђилас и предложи нешто корисно, он је својим бившим деловањем обесмислио сваку идеју.

Таква опозиција мора да нестане јер са њом владајућа странка има неограничену моћ. Природно је да она после извесног времена имплодира, али до тада последице могу бити велике.

Можда се то и деси на овим изборима. Можда неке странке до сада неукаљане добију више простора. Ту је шанса малог човека. До тада пишање по свим Бошкићима и другосмрдуљцима ове земље сматрам исправним. На багер ћу кад се наоружам, не са лопатом!

Зашто је оваква опозиција гора од власти?Свака власт има агенду. Своју суверену или колонијалну наметнуту или у нашем…

Gepostet von Милош Ковачевић am Sonntag, 10. Mai 2020

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here